Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → За тиждень на Прикарпатті трапилися три ДТП за участю мототранспорту

За тиждень на Прикарпатті трапилися три ДТП за участю мототранспорту

10.05.2016, 19:16

Аварії, внаслідок яких травмувалися 4 людей, сталися через нехтування Правилами дорожнього руху як мотоциклістами, так і іншими його учасниками. Зважаючи на те, що мотосезон набирає обертів, працівники поліції спонукають цю особливо вразливу категорію до дисципліни та обачливості на дорозі.

У неділю, 8 травня у Снятин трапилося зіткнення мікроавтобуса та мопеда, в результаті якого водій двоколісного транспортного засобу потрапив до лікарні. Як наразі встановлено, близько 16 год 50 хв водій автомобіля «Мерседес Бенц Віто», 53-річний місцевий житель, під час виконання маневру повороту не впевнився у його безпечності. Відтак машина зіткнулася з мопедом «Піаджіо» під керуванням 26-річного мешканця району, який рухався на зустріч. Після ДТП його зі струсом мозку та рваною раною голови доставили до райлікарні.

Двічі минулого тижня в автопригодах травмувалися мешканці Калуського району. Зокрема, 3 травня в селі Завадка в аварію потрапив 22-річний парубок, який не вибрав безпечної швидкості, виїхав мотоциклом «Вайпер» на смугу зустрічного руху та вдарився в автомобіль «Шевроле Лачетті».

А за кілька годин у райцентрі постраждав водій та пасажир такого ж мотоцикла, який зіткнувся з автомобілем «Фольксваген Кадді». 19-річний водій машини здійснював поворот ліворуч і не помітив мототранспорт, що рухався уночі без увімкнених зовнішніх світлових приладів у зустрічному напрямку. 19-річний водій «Вайпера» і 20-річний пасажир внаслідок аварії отримали травми голови і були госпіталізовані. Варто зауважити, що водій мотоцикла, на відміну від товариша, був у шоломі, а відтак травмувався менше.

Тож правоохоронці наголошують: мотоциклісти – повноправні учасники дорожнього руху і повинні пам’ятати – у них є як права, так і обов’язки. Що ж до основних причин аварій, які стаються з вини водіїв мототранспорту, то передусім ще перевищення безпечної швидкості, відсутність достатніх навиків керування мотоциклом чи скутером, самовпевненість та неправильна оцінка власних можливостей, а також елементарне незнання Правил дорожнього руху. І, звичайно, використовуючи мототранспорт, ні в якому разі не слід забувати про належне екіпірування.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
166