Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Діючому парламенту вигідно зберегти ганебну систему — Дерев’янко

Діючому парламенту вигідно зберегти ганебну систему — Дерев’янко

10.05.2016, 18:54

Після гучних офшорних скандалів навколо найвищих посадових осіб в Україні, ніхто не пішов зі своїх посад, як це відбувається в Європі, а деякі українські політики навіть отримали підвищення.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко в ефірі телеканалу "112 Україна" 10 травня.

"У Європі за останні два місяці після всіх цих скандалів багато чиновників втратили свої посади, порушені кримінальні справи, починається розслідування. В Україні повна тиша, повний штиль, і ніхто не пішов зі своїх посад. Мало того, є чиновники, які отримали підвищення, тобто отримали посади в уряді, в тому числі зі своїми офшорними компаніями", — заявив Дерев"янко.

"Тобто у нас якась інша реальність, ніж в усій Європі. Це велика ганьба", — додав нардеп.

Він переконаний, що доки в українському парламенті та в українському уряді не буде нових людей, які не були пов"язані зі старим режимом, зі старими "договорняками", яких нічого не обмежує, доти не відбудуться ніяких реальних змін в країні."Це все імітація, це все багато розмов і жодного руху вперед. В тому числі це стосується Генеральної прокуратури, в тому числі це стосується спроби помінятися кріслами уряду з парламентом", — впевнений Дерев"янко.

"Це справа всього українського суспільства. Нам не треба мати в парламенті 10-20 притомних, прогресивних депутатів. А треба мати 226 депутатів. Для цього потрібно, щоб всі прогресивні політичні сили, ті люди, які не були задіяні в цих всіх схемах, щоб вони об"єдналися і люди дали їм шанс почати творити ці зміни", — зазначив парламентар.

Він вважає, що потрібно запровадити нове виборче законодавство з пропорційними виборчими списками та з максимально низьким прохідним бар"єром, щоб людина, якій довіряють, мала шанс потрапити до парламенту.

"Цьому парламенту вигідно зберегти систему такою, яка вона є", — констатував нардеп.

Нагадаємо, у ЗМІ з"явилась інформація, що кондитерської корпорація "Конті" належить офшорній компанії, бенефіціарами якої є екс-депутат від "Партії регіонів", а також голова "опозиційного уряду" Борис Колесніков і брат олігарха Ріната Ахметова Ігор.Раніше ICIJ опублікував інформацію про офшорні компанії президента України Петра Порошенка, голови його адміністрації Бориса Ложкіна та мера Одеси Геннадія Труханова, який в базі даних значиться громадянином Росії.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
134