Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Ці 4 дії допоможуть повернути ваші викрадені кошти

Ці 4 дії допоможуть повернути ваші викрадені кошти

09.05.2016, 20:07

У 2012 році правоохоронні органи на території нашої області фіксували по кіберзлочинах близько 20-ти заяв на рік, сьогодні це 2-3 заяви на день. 

Попри розвинуту мережеву індустрію населення залишається малообізнаним у питанні власної кібербезпеки. Отже, якщо вас ошукали і ви перевели кошти зі свого рахунку чи картки на чужий, дотримуйтеся наступної схеми дій, — радить 0342.ua з посиланням на tricksters.com.ua
зателефонуйте на гарячу лінію банку, повідомте про факт переведення коштів. Якщо це ще можливо, попросіть зробити відміну платежу.  Попросіть працівника банку заблокувати рахунок шахрая. Ті самі дії ви маєте вчинити, якщо переводили кошти за допомогою електронних платіжних серверів (ibox.ua, ipay.ua тощо) — знайдіть телефони їхніх служб підтримки. Якщо ви переводили кошти особам, з якими контактували через загальнодоступні інформаційні ресурси оголошень (OLX, AVTORIA.UA...) також одразу повідомте їхню службу підтримки. В результаті буде заблоковано сторінку шахрая і збережено необхідні дані. Крім того, таке повідомлення буде підставою  для надання інформації на запит у правоохоронні органи.  Які дані необхідно зберегти: 

- відомості про повну суму збитків, сайт, на якому було розміщено оголошення, номер (ID) оголошення, псевдонім продавця, номери телефонів, з якими велося спілкування щодо покупки, номери банківських рахунків з яких і на які переводились кошти.

- зробити "прінт скрін" екрану із зафіксованим шахрайським оголошенням, так щоб було видно повну адресу сторінки.

- у відділенні свого банку отримати завірену мокрою печаткою роздруківку про рух коштів по шахрайських операціях чи роздрукувати електронну виписку або платіжні доручення.

- якщо з шахраєм ви листувалися електронними повідомленнями, в жодному разі не видаляйте листи з поштового серверу.
Напишіть заяву про злочин шляхом звернення до найближчого відділу поліції, також є можливість звернутися через офіційний сайт Кіберполіції.

Зауважте!  Послідовність дій повинна бути саме такою. Якщо ви затягуватимете час, шанс повернути кошти щоразу зменшуватиметься. 

 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
252