Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Відомі письменники розповіли у Тернополі, про що будуть писати

Відомі письменники розповіли у Тернополі, про що будуть писати

09.05.2016, 19:00
Письменники, поети, музиканти, художники з різних міст України, а також з літератори Польщі і Білорусії взяли участь у четвертому Міжнародному мистецькому фестивалі «Ї».
Упродовж трьох днів тернополяни та гості мали можливість послухати і поспілкуватися з відомими митцями, подискутувати на актуальні літературні теми та просто сфотографуватися чи взяти автограф в улюбленого автора чи співака. Проведені зустрічі з письменниками показали чим живе сучасна українська література. Митці також розповіли над чим працюють зараз, пише ЗЗ.
Відомий лідер гурту «Танок на майдані Конго» Олександр Сидоренко на фестивалі виступав, як письменник. Про його літературну творчість відомо не всім, хоча Фоззі є автором п’яти книг. Під час авторської зустрічі у Тернополі він розповів, що найновіший його твір – казка «Гупало Василь». Це історія про українського супергероя, щоправда не для дітей, які очікують на щасливе закінчення будь-якої казки, хоча письменник не проти, щоб малеча спробувала зрозуміти його тексти. Зараз Олександр Сидоренко працює ще над чотирма літературними проектами, один з яких розповідатиме про історію однієї сім’ї з уст семи письменників.
Молодий письменник Максим Кідрук розповів, що його новий роман буде з «подвійним дном». Кожний його наступний твір, за словами автора, відрізняється від попередніх. Адже в процесі написання він і сам розвивається, і вдосконалює літературну майстерність. Книга «Зазирни у мої сни» – перша, яка матиме подвійне дно, а не просто трешову історію.
«Батько українського бестселера» Василь Шкляр у Тернпоолі презентував роман «Чорне сонце». Свою книгу автор називає “Дума про братів азовських”, оскільки це розповідь про російсько-українську війну очима бійців Азова. Всі історії та персонажі в ній – справжні. Довгий час Василь Шкляр перебував на передовій разом із хлопцями – бачив їхнє фронтове життя і переживав всі перемоги і поразки разом з ними. А підтримує бійців митець тим, що привозить видані книги в зону АТО, щоб підняти бійцям бойовий дух.
На фестивалі було багато зустрічей і з жінками-письменницями. Так, тернопільська авторка Ірина Мацко презентувала публіці свою другу збірку новел та замальовок «Мигдаль для серця». Споживати цей «горішок» можуть всі категорії людей. А щоб дізнатися чим він корисний, потрібно заглянути до середини. Мигдаль корисний для серця, отже й історії у книзі підібрані такі, що зачіпають сердечні справи: кохання, ніжність, затишок, відносини на противагу першій збірці «Шпинат для мозку», який живить мозок.
Тему вимушеного заробітчанства висвітлює у своїй книзі письменниця з Луганська Євгенія Сенік. Її «Країна У або казки чужим дітям» – це історія маленької людини, зламаної системою, та втеча від батьківщини через життєві обставини. У романі описується історія матері-одиначки Марії, яка працює у німецькій родині нянькою, і де батьки дитини вимагають від жінки важкої праці. Два останні розділи – казка про країну У, яку Марія розповідає німецькій дитині. Авторка наголошує, що таку утопію створити неможливо, але ми усі повинні поважати та звертати увагу на особливі потреби людей. У творі Євгенія Сенік закликає не засуджувати героїню, яка покинула свою дитину заради чужої, а зрозуміти її, як і тисячі реальних українських жінок.
Як вистояти у боротьбі із «системою» і не зламатися розповідає у своїй книзі також Катерина Бабкіна. «Щасливі голі люди» – це історії українців, які зростали у середовищі радянського способу мислення, так званому «совку», і хто зміг вистояти всупереч усьому. У Тернополі вона розповіла, що незабаром поціновувачі її творчості побачать нову збірку поезій.
KidrukUK1A9619UK1A9583

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
193