Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Армія держслужбовців буде скорочена втричі

Армія держслужбовців буде скорочена втричі

07.05.2016, 16:40

Наприкінці минулого року Верховна Рада ухвалила закон «Про державну службу», але вступає він у силу з 1 травня і несе у собі чимало сюрпризів для потужної армії чиновників різного штибу. Чого слід очікувати із початком дії закону? Чи насправді така реформа зменшить кількість тих, хто користується благами чиновників?

Реформа запроваджує відкриті конкурси на посади, що має зробити службовців політично незалежними. Крім цієї головної новації, на тих, хто виживе внаслідок реформи, чекатиме поступове позбавлення спеціальних пенсій та поступове зростання заробітної плати. Експерти критикують цю реформу, мовляв, підвищення платні не гарантоване і навряд чи це стимулюватиме професійних людей йти на таку роботу.

Першими на своїй шкірі відчули працівники Центру зайнятості. Реформа їхнього відомства відбулася минулого року і призвела до скорочення кількості персоналу, а також відібрала статус державного службовця та низьку пільг.

"Значна частина державних службовців перейде у так звані технічні служби. Це найперше стосується помічників народних депутатів, помічників суддів", - каже директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Дмитро Дзвінчук.

Важливу роль у цьому питанні відіграють також інші реформаторські процеси, котрі відбуваються у суспільстві. Дмитро Дзвінчук наголошує, що процес децентралізації - це якраз той маховик, котрий зможе перетворити державних службовців на службовців органів місцевого самоврядування.

В кінцевому результаті очікується, що армія держслужбовців буде суттєво скорочена - майже втричі.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
164