Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни просять запровадити штрафи для всіх, хто смітить

Тернополяни просять запровадити штрафи для всіх, хто смітить

05.05.2016, 20:30
Перед Великоднем Тернопільщиною прокотилася хвиля масових суботників. У містечках, селах і в обласному центрі прибирали парки, сквери та вулиці від сміття. Проте після свят деякі місця виглядають так, ніби прибирання не бачили.
Жителька Збаража Світлана розповідає, що перед Пасхою двічі брала участь у загальноміському прибиранні, пише зз. Більшість територій міста вдалося впорядкувати. Однак після свят деякі місця в парках виглядають так, ніби їх ніхто не прибирав.
«Дуже сумно, що наші люди так багато смітять. Складається таке відчуття, ніби Тернопільська область перетворюється на великий смітник. І ця проблема в основному пов’язана із культурою, бо смітять навіть там, де стоять урни. Думаю, вплинути на цю ситуацію можуть лише серйозні штрафи».
Аналогічна ситуація також в Тернополі. Жителі обласного центру планують звернутися до міської влади, щоб запровадити штрафи для всіх, хто смітить.
«Думаю, за цим має також стежити і патрульна поліція. В нас можуть викидати сміття прямо на вулиці. Це питання можуть вирішити тільки штрафи», – каже тернополянка Ольга Гаврилюк.
Загалом законодавство передбачає штрафи за викидання сміття у невстановленому для цього місці. Проте очевидно, що правоохоронні органи не достатньо стежать за виконанням цього пункту закону.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
181