Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Перший пішов: передвиборча агітація в окрузі Насалика стартувала?

Перший пішов: передвиборча агітація в окрузі Насалика стартувала?

05.05.2016, 19:30

Після призначення Ігоря Насалика міністром енергетики та вугільної промисловості України, в окрузі, по якому екс-мер Калуша пройшов у депутати Верховної Ради мають відбутися позачергові вибори. У Калуші вже почали з'являтися приховані агітаційні борди.

Сфотографували білборди кореспонденти 0342.ua

Своє пасхальне привітання по цілому Калушу розвісив колишній кандидат в депутати до Івано-Франківської обласної ради від партії "Солідарність", калушанин Святослав Кавінський. В листопаді цього року по відсоткових результатах виборів в обласну раду він так і не пройшов, проте за кількістю голосів став першим у своєму окрузі. Кавінський балотувався в районі "Посьолку", так калушани називають один з районів свого міста. 

На запитання нашого кореспондента, чи планує Кавінський балотуватися в кандидати Верховної ради, відповідає: "Буде назначено дату виборів ? побачимо". 

У політичних колуарах Калущини ходять чутки, що претендувати на місце кандидата в депутати Верховної Ради по цьому округу будуть щонайменше 30 осіб. Дехто, з досить відомим прізвищем. 

А поки в ЦВК пояснюють, чому дату виборів у Калуші досі не назначено. У повідомленні прес-служби йдеться:

"Постанови Верховної Ради України від 14 квітня 2016 року про дострокове припинення повноважень народних депутатів України Ігоря Насалика і Тараса Кутового надійшли до комісії лише через 11 днів. Тобто 10-денний строк, який встановлений частиною шостою статті 16 закону (про вибори народних депутатів), минув. Таким чином, прийняття комісією рішення про призначення проміжних виборів народних депутатів України у десятиденний строк з дня дострокового припинення повноважень народних депутатів України, обраних в одномандатних виборчих округах №85 та №151, було унеможливлено об’єктивно", ? йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК за 4 травня.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
206