Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У тернопільському перинатальному центрі «Мати і дитина» прийняли перші пологи

У тернопільському перинатальному центрі «Мати і дитина» прийняли перші пологи

04.05.2016, 20:30
У реконструйованому Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина» відбулись перші пологи.

Урочисте освячення оновленого корпусу Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» відбулося 4 травня.
Теперішніми умовами породіллі й вагітні жінки дуже задоволені. Палати досить просторі, світлі й теплі та ще й з усіма необхідними зручностями.
«Нам з донечкою тут дуже комфортно, — поділилася враженнями одна з породіль пані Іванка. — Це дуже тішить, що тепер і в нас можна народжувати в умовах, що не поступаються європейським».
Кожна палата має окремий санвузол — душ, туалет, умивальник, біде. Коштом цього у медичному закладі покращився санітарно-протиепідемічний режим й загалом це має неабиякий вплив на якість надання медичних послуг матерям та дітям.
«З моменту відкриття даного корпусу вже 14 жінок народили тут дітей, — повідомив БезТабу головний лікар Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Куценко. — Всі пологи минули благополучно, були дві операції кесаревого розтину. Дітки, Богу дякувати, живі й здорові».
Ще донедавна однією з найболючіших питань перинатального центру було створення відділення спільного перебування матері й дитини. Раніше надзвичайно важко було розміщувати в одній палаті по три-чотири породіллі з немовлятами. На сьогодні у палатах — не більше двох жінок з дітьми.
«У нас перебувають жінки з патологіями під час вагітності, серед яких найсерйозніші спричиняють передчасні пологи, — продовжує Віктор Куценко. — Діти народжуються діти з надзвичайно низькою масою тіла. До того ж загалом 76% з усіх випадків передчасних пологів, що відбуваються на Тернопіллі, приймає саме перинатальний центр. І тому відкриття нового корпусу надає додаткові можливості для порятунку передчасно народжених немовлят. Тож ми вдячні голові облдержадміністрації та голові обласної ради за те, що вони віднайшли можливість зробити таку величезну справу».
23

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
187