Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині вже 6 років не вщухає будівельний конфлікт

На Тернопільщині вже 6 років не вщухає будівельний конфлікт

04.05.2016, 10:30
Вже шість років не вщухають сварки між родинами Мусаєвих і Теляг, що проживають у Микулинцях Теребовлянського району. Причина — будівельні роботи, які провели Теляги.
«Куди я вже тільки не зверталася, всюди отримую відписки й відмови, — звернулася зі скаргою в редакцію газети Віра Мусаєва. — Будинок, у якому проживаю, належить трьом родинам. Ми з Телягами маємо вхід у квартири по один бік, третій сусід — з другого боку. Кілька років тому Теляги встановили на межі з нами паркан, а тоді — мур і сходи. Через таку забудову в нашій спальні темно, від ремонтних робіт по стінах пішли тріщини. По сходах мені важко ступати, бо вони незручні, а я вже людина похилого віку, пережила інсульт. Документів, як мені казали в селищній раді, у Теляг на таке будівництво не було. Скільки разів до нас комісії приходили, та все безрезультатно. Кажуть — звертайтеся до суду. Але де я візьму стільки грошей? І чи виграю справу? Адже в мене немає родичів у суді чи прокуратурі».
За словами Віри Мусаєвої, Микулинецька селищна рада надіслала лист у Державну архітектурно-будівельну інспекцію з проханням перевірити законність будівництва. ДАБУ ж відписала: перепланування будинку належить до компетенції селищної ради до того ж у листі не навели «фактів, які засвідчили б про виконання будівельних робіт». Так справу повернули знову до органу місцевого самоврядування, пише Вільне життя
У відповідях на численні листи Віри Мусаєвої до селищної ради йдеться про те, що остання не приймала рішення про надання Телягам дозволу на будівництво, реконструкцію чи проведення інших робіт на прибудинковій території, бо заяви від них не отримувала.
«Як можуть проживати разом молода благополучна сім’я з маленькою дитиною та сім’я з поганою репутацією? — прокоментував інцидент із сусідами і проблему забудови Назар Теляга. — Що нам робити, коли дитина щодня знаходить використані шприци біля дверей чи під вікнами свого дому? Як іти в магазин за продуктами, якщо під дверима спить п’яний наркоман? Коли наша влада не дбає про добробут молодих сімей, то вони самі змушені давати собі раду. Ми з дружиною обоє маємо вищу освіту, жінка — педагог, тому намагаємося виховувати донечку якнайкраще. Але як бути, коли дитина щодня чує нецензурні слова, бачить, як б’ються неадекватні люди (один із сусідів має «жовту картку» і час від часу проходить лікування в психіатричній лікарні)? Щоб хоч якось відгородити донечку від цього страшного впливу, ми були змушені спорудити високий паркан між нашим і сусідським подвір’ям. Тепер уже не бачимо (але ще чуємо) щоденні посиденьки та розпивання алкогольних напоїв. До нас частенько навідуються різні комісії, але всі вони у висновках пишуть: «Виконано роботи з благоустрою території. Виконання будівельних робіт не виявлено». Щодо темноти в сусідських кімнатах, як говорить наша сусідка, — то це неправда. Інсоляція (опромінення прямим сонячним світлом), що повинна становити 2,5 години на добу, там перевищує 6 годин, і це підтверджують результати обстеження кімнати».
У коментарі журналістам секретар Микулинецької селищної ради Ольга Слободян зауважила: помешкання, в якому проживають три сім’ї, не є приватизованим. «Рада неодноразово надсилала рекомендаційні документи пану Телязі щодо незаконної забудови, — сказала пані Ольга. — Є всі акти обстеження, відповіді, які ми надсилали сусіду Віри Мусаєвої. Тому їй рекомендували звернутися в суд, бо це проблемне питання може вирішити тільки Феміда».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
169