Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині у найближчі вихідні проведуть три фестивалі

На Тернопільщині у найближчі вихідні проведуть три фестивалі

03.05.2016, 18:00
Одразу три фестивалі – у Тернополі, Збаражі та Бережанах – відбудуться у кінці тижня на Тернопільщині.
В обласному центрі буде масштабний літературно-мистецький захід, а решта два пройдуть у рамках відзначення Днів замків. Міжнародний мистецький фестиваль «Ї» в нашому місті проходитиме вже вчетверте. Організатори розробили надзвичайно насичену триденну програму. Розпочнеться він 6 травня о 12.00 і завершиться 8 травня о 24.00. Передбачені літературні авторські творчі зустрічі, презентації нових книг, поетично-музичні перфоменси, поетичні марафони, актуальні дискусії, нічні кіносеанси, музичні виступи. На фестивалі буде 15 літературних новинок, які ще не презентувалися не тільки в Тернополі, а й в Україні. Перед публікою виступлять не тільки відомі українські письменники, поети, музиканти, а й польські і білоруські. Основні заходи відбуватимуться під час вечірньої програми з 16.00 до 24.00 у драмтеатрі. У суботу та неділю, 7 та 8 травня, багато презентацій і творчих зустрічей з авторами проходитимуть з 10.00 до 16.00 у «Євростудіях», книгарні «Є», «Бункермузі», «Скоріні», «Козі». В рамках фестивалю пройдуть також «Ніч кіно» та «Ніч мистецтва» в Українському домі «Перемога». З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися на офіційному сайті заходу, пише ЗЗ
7, 8 і 9 травня прийматиме гостей Бережанський замок. Там відбудеться українсько-угорський фестиваль «Ференц-фест»,присвячений князю Трансильванії Ференцу Ракоці ІІ. У 1707 році в Бережанах він, як керівник антигабсбурзької національно-визвольної війни угорського народу, проголосив відозву, яка стала початком боротьби угорців за незалежність. До участі у фестивалі запрошені угорці із міста Берегово Закарпатської області, делегації з Угорської республіки, представники дипломатичних відомств. Передбачені пізнавальна, розважальна, спортивна, концертна, дитяча, кулінарна програми. 7 травня о 16.00 в рамках фестивалю відбудеться доповідь-лекція про сучасну угорську літературу, а о 20.00 – лекторій «Конституційні витоки» за участю народних депутатів Тараса Юрика та Василя Брензовича. 8 травня о 13.00 на площі перед ратушею відбудеться інсценізована костюмована зустріч гостей фестивалю і під супровід духового оркестру всі відправляться до Бережанського замку. Там, під час відкриття фестивалю буде урочисто зачитано відозву Ференца Ракоці ІІ угорською та українською мовами. О 15.00 в замку розпочнеться концертна програма із музично-танцювального марафону «Чардаш-рондо» та майстер-класу для бажаючих навчитися танцювати чардаш. У концертній програмі також візьмуть участь дорослі і дитячі колективи з Берегово, Бережан, Козови. Буде ще стрільба з лука, фотографування в історичних костюмах від театру Олени Різник, майстер-класи з писанкарства. І все це під аромати угорських та українських страв.
У неділю, 8 травня, відбудеться ряд подій і в Збаражі: Свято замку, Всеукраїнський фестиваль “Козацька слава”, святкування Дня міста та Відкриття обласного туристичного сезону «Мандруємо замками Тернопілля». Розпочнеться святкування о 9.00 в Забразькому замку із перегляду конкурсної програми Всеукраїнського фестивалю “Козацька слава”, яка триватиме до 13-ої години. О 14.00 стартує головна частина урочистостей – концерт, фестивалі «Вареник-фест» та «Капусняк-фест», презентація туристичних фірм та агенцій регіону, показові виступи клубу історичної реконструкції “Збаразька дружина”. Працюватимуть дитячі майданчики та атракціони, козаки частуватимуть гостей кулешею.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
189