Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Красуня з Тернопільщини розповіла, як стала моделлю в Японії

Красуня з Тернопільщини розповіла, як стала моделлю в Японії

03.04.2016, 20:15

Яні Бик з Теребовлі, що на Тернопільщині, лише 15, а вона вже два роки працює у сфері міжнародного модельного бізнесу.

Допомогли красуні знайти себе в моделінгу у відомій модельній агенції «Selfie Models Group». Зараз вона – затребувана модель, яка подорожує світом та займається улюбленою справою. Попри молодий вік дівчина вже має чималий досвід роботи: 2015 - Axelle, Tokyo; 2016 - DOLLS, Taipei; 2016 - Image, Tokyo, пише Тернополяни. Вона знімається для журналів та рекламує популярну косметику. Нещодавно вона навіть «засвітилася» у рекламному ролику тайванської компанії UNT. 

Журналісти «SELFIEblog» поставили Яні декілька запитань про її власну історію успіху та життєвий досвід.

- Перший робочий день закордоном. Розкажи, будь ласка, хто організовує ?

- Свій перший контракт я отримала приблизно через півроку від того часу, коли мене "знайшли". На щастя, батьки тільки підтримували мене в моєму захопленні, але через надмірну турботу все ж таки побоялись відпустити саму і я полетіла з мамою. Там на автобусній станції нас уже зустрів букер агентства. І одразу два кастинги. Після шаленого дня, в агентстві мені видали ключі від апартаментів, "пам'ятку моделі", карту і відвезли нас в квартиру, що була досить чистою і затишною. Якщо чесно, перший день я почувалась жахливо, як морально так і фізично, дякую моїй мамі, що була зі мною в такий важкий час. Але вже на наступний ранок я зрозуміла, що отримала грандіозний подарунок долі.

- Як починається ранок моделі?

Коли я в Азії, мій внутрішній будильник завжди стоїть на 10:30 - довше спати не вдається. Зазвичай кастинги починаються після ланчу (13:30), тому завжди знаходжу час на тренування чи легку зарядку. Перш за все після сну - стакан води. Вода запускає всі природні процеси, допомагає проснутись і не дозволяє за сніданком переїсти. Тоді 15 хвилин виділяю на вк, інстаграм та інші соц. мережі, після цього - в ванну кімнату, і починаю ранкові тренування. Приблизно за 40-60 хвилин я встигаю позайматись по методиці Берга (свого часу, ці вправи допомогли мені вирости на 2 см), тоді треную ноги (махи, присідання, випади та інше). Далі приймаю душ, через 30хв, коли відкривається "білкове вікно" - сніданок. Якщо робила лише розтяжки, роблю ставку на складні вуглеводи (фрукти/овочі/крупи), якщо займалась - білки (омлет/сир тофу/м'ясо). Конкретніше про мій раціон та інше розкажу тут https://ask.fm/id45702742

- Як проходить кастинг?

В країнах Азії (за виключенням Сінгапуру та Гонконгу) моделі їздять на кастинги з букером, тому проблем не виникає ніяких. Зазвичай просять показати бук, показати позування (в Токіо - рідко), якщо дівчина сподобалась, переодягають, фотографують. Перед клієнтами завжди потрібно випромінювати енергію, позитив, бути милою і привабливою - це не вроджена особливість зовнішності, це внутрішній стан душі, настрій, своє "Я".

- Яким чином здійснюється оплата за роботу? Чи потрібно моделі вести власний баланс зароблених коштів?

- Спочатку весь заробіток моделі йде на покриття затрат на неї, тобто переліт, прожиття, кишенькові гроші, навіть різні форс-мажорні ситуації (похід до лікаря і тд) - агенство фінансує. Та потім потрібно "відбити" цей мінус. Вкінці поїздки видають стейтмент, де вказані всі роботи та витрати моделі. На жаль, не всі агентства добросовісно ведуть менеджмент, тому завжди потрібно вести власний баланс заробітків.

- З якими труднощами може стикнутись модель під час роботи в іноземному агентстві?

- Неймовірна конкуренція, постійні перельоти, відсутність підтримки рідних, не завжди тактовне відношення клієнтів... Після першого ж контракту багато дівчат завершують кар'єру, так і не розпочавши. Та є ті, хто вірить в себе, хто не розчаровується, хто працює над собою і з зовні, і з середини. Ось вони і досягають свого. Це і є основні труднощі, не розчаруватись в собі. Не впасти в сльози, коли вже на десятому кастингу підряд клієнти обирають не тебе, а твою подругу. Вчитись розуміти критику, враховувати зауваження клієнтів, а не сприймати це як образи.

- Який вид роботи моделі (покази,фотозйомки) є найбільш поширеним в країні,в якій ти працюєш?

- Практично у всій Азії основна робота - це каталоги. Але Японія вражає своєю різноманітністю: тут знімають і кухонне приладдя, і косметику, і техніку (Canon, Nikon, Sony), і автомобілі. І звісно, для цього всього потрібні моделі. А якщо дівчина висока, запросто може взяти шоу під час фешн віку.

- Назви, будь ласка, основні якості та вимоги, необхідні для того, щоб успішно працювати закордоном. Яка твоя власна “формула успіху”?

-  Першочергові вимоги до усіх моделей єдині: чиста шкіра, високий ріст, відповідні параметри, модельна зовнішність. Але високих та красивих тисячі, десятки тисяч, а кожного сезону їх з'являється ще більше. Тому без належних людських якостей, успіху не варто й чекати. Особисто для мене, це кмітливість, мета та внутрішня енергія (харизма, любов до себе). Пустоголових не люблять ніде, це факт, і моделінг не виключення. Треба швидко "вловлювати" що шукають клієнти на кастингах, розумітися з командою, вміти підтримати розмову... Ніколи не можна забувати про саморозвиток. Щодо мети, без неї неможливо навіть встати з ліжка. Твердо поставлена мета змушує до постійного руху, наповнює силою, бажанням діяти. Коли бачиш сенс в своєму житті, не залишається і каплі ліні. І найважливіше, як на мене, це душа. Внутрішнє "Я" кожного з нас, енергія, харизма, щастя. Коли людина наповнена з середини, це одразу відображається назовні. Головне бути щасливою, любити себе, тоді і оточуючі тебе люблять (і клієнти - не виключення).

Бути щасливою, слідуючи до своєї мети - ось моя формула успіху.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
275