Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → До уваги тернопільських абітурієнтів: усе про особливості ЗНО-2016

До уваги тернопільських абітурієнтів: усе про особливості ЗНО-2016

30.01.2016, 23:00
З 5 по 30 січня триває реєстрація на пробне тестування. Вона здійснюється на сайті Івано-Франківського регіонального центру.
Учасник повинен покроково виконати етапи реєстрації та роздрукувати документ, в якому буде вказано персональний код учасника та пароль. Лише завдяки цим параметрам, учасник зможе зайти на свою персональну сторінку, яка створюється автоматично під час реєстрації. Цьогоріч особливих змін у процедурі реєстрації немає. Єдине – зросла у ціні вартість тестування та з’явились додаткові послуги, пише "Номер один".
В області – близько тисячі зареєстрованих
Зареєструватися можна лише на два предмети: українська мова та література і предмет із переліку тих, які виносяться на тестування. Тестування з української мови та літератури відбудеться 2 квітня (субота). З інших предметів – через тиждень – 9 квітня. Вартість пробного тестування у цьому році дещо зросла і становить 111 грн. проти 89 грн. у попередні роки. Оплатити послугу учасник тестування може у будь-якому відділенні банку. З квитанцією про оплату, запрошенням та паспортом або свідоцтвом він повинен з’явитися у визначений день у пункт тестування. Запрошення буде розміщене на персональній сторінці учасника після 12 березня. Пункти тестування знаходитимуться у районних центрах та містах обласного значення.
Наразі говорити про темпи реєстрації рано. Перші дні реєстрації збіглися з різдвяними святкуваннями, тому особливої активності не було. Однак із кожним днем кількість бажаючих скласти пробне тестування збільшується. Зараз в Івано-Франківському регіональному центрі зареєструвалися близько 4 тис. осіб. Майже тисяча з них – жителі нашої області.
- Учасники реєструються як на один, так і на два предмети. Найбільше зареєстрованих на українську мову, математику, англійську мову, історію України та біологію. Найменше - на хімію, фізику та інші іноземні мови, - каже відповідальний за проведення ЗНО в Тернопільській області Юрій Шайнюк. – Статистика показує, що учасники, які пройшли пробне тестування, показують вищі результати, ніж ті, хто вперше проходить незалежне оцінювання. До уваги школярів будуть представлені тести з  запропонованою відповіддю, тести на встановлення послідовності, відкриті тести з короткою відповіддю, з розгорнутою тощо. Побачивши процедуру тестування, дітям буде значно легше психологічно налаштуватись на роботу під час основної сесії.
Вимоги до роботи в аудиторії для пробного тестування будуть такими ж, як і на основному ЗНО. Заборонено використовувати друковані матеріали, мобільні телефони, калькулятори, планшети та інші гаджети.
- Минулого року під час пробного тестування одного учасника навіть було вилучено з аудиторії за використання підручних матеріалів. Ця ситуація набула резонансу. Ми не мали на меті когось образити чи покарати, однак таким чином дали зрозуміти учаснику, наскільки серйозні наслідки його чекають за порушення правил проведення ЗНО, - каже Юрій Шайнюк.
Тестуватимуться за кошти меценатів
Пробне тестування не передбачає визначення результатів та формування рейтингів. Утім після закінчення роботи кожен учасник отримує бланк із правильними відповідями. Згодом він самостійно або з наставником зможе проаналізувати завдання і зробити роботу над помилками.
У разі неучасті особи у пробному ЗНО сплачені кошти не повертаються. Ця особа має право отримати комплект тестових матеріалів, звернувшись у триденний термін у пункт проведення пробного ЗНО за адресою, вказаною у запрошенні (реєстраційній картці).
До слова, частина дітей, які мають статус сиріт, зможуть пройти пробне тестування безкоштовно. Меценат з Івано-Франківська погодився оплатити незалежне оцінювання дітям із соціальним статусом. Причому не тільки рідного краю, а й нашого регіону. Так десять учасників зможуть спробувати свої сили за кошти благодійників. Мова йде про тестування з української мови та літератури. На Тернопільщині вже підготували перелік осіб, які можуть претендувати на такі привілеї. Усі вони навчаються у випускних класах загальноосвітніх шкіл та інтернатних закладів.
Створять реєстраційні пункти
Реєстрація на основну сесію розпочнеться 1 лютого і триватиме до 4 березня. Особливих змін, у порівнянні з минулим роком, немає. Учні загальноосвітніх закладів будуть реєструватися командно. У кожній школі, де є випускні класи, буде призначено людину з числа педагогічних працівників, яка реєструватиме учасників та координуватиме цю роботу.
Для тих, хто не має доступу до інтернету, можливості роздрукувати документи чи комп’ютера, у Тернополі буде створено два інформаційних реєстраційних пункти. Вони знаходитимуться у приймальних комісіях Тернопільських національних економічного та технічного університетів. Послуга є безкоштовною.
- Працівники пунктів нададуть абітурієнтам всебічну консультацію. Допоможуть зареєструватися та нададуть документи. Вписати необхідні дані, вклеїти фотокартку та відправити документи у регіональний центр учасник повинен самостійно, - каже Юрій Шайнюк.
Для всіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Як оцінки за державну підсумкову атестацію зараховуватимуться й результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).
Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «порога», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання.
Для реєстрації особі, яка виявила бажання взяти участь у пробному ЗНО, необхідно:
- зайти на сайт ІФРЦОЯО www.test.if.ua у розділ «Реєстрація на пробне ЗНО-2016»;
- заповнити на сайті форму заяви;
- роздрукувати заяву на ПРОБНЕ ЗНО з кодом та паролем інформаційної сторінки
«Особистий кабінет учасника пробного ЗНО» (далі – інформаційна сторінка) і
квитанцією(-ями) про оплату проходження ПРОБНОГО ЗНО;
- здійснити оплату на основі квитанції(-ій) на оплату проходження пробного ЗНО
протягом 7 (семи) робочих днів в установах будь-якого банку України.
Графік проведення основної сесії ЗНО-2016
5 травня - українська мова і література
11 травня - математика
13 травня - історія України
3 червня - російська мова
6 червня - іспанська мова
7 червня - англійська мова
8 червня - німецька мова
9 червня - французька мова
10 червня - біологія
13 червня - фізика
15 червня - географія
17 червня - хімія

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
337