Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільські рибалки скаржаться, що через браконьєрів гинуть сотні маленьких рибин

Тернопільські рибалки скаржаться, що через браконьєрів гинуть сотні маленьких рибин

26.01.2016, 22:00
У Тернополі відлига, однак, рибалки кажуть, плюс два на термометрах небезпечним лід не робить. На відміну від весни, коли він стає крихким. Скаржаться рибалки лише на браконьєрів, які залишають сітки. Кажуть, через них гинуть сотні маленьких рибин. Мирослав Михайлович розповідає, зараз рибалити одне задоволення, хоч впіймав поки вісім невеликих рибин.
МИРОСЛАВ ВАСИЛЬКІВ, пенсіонер: «Окунь і плотва. Я багато ніколи не ловлю, я такого окунця штук 20 якщо зловлю, то якраз прекрасно на юшку. Відварити, файну юшечку таку зробити».
Щоправда, запевняє, рибалить не лише заради улову.
МИРОСЛАВ ВАСИЛЬКІВ, пенсіонер: «Не соль в рибі, ви згідні зі мною? Он іди в «Родину», купи собі півкілограма чи кілограм карпа і не треба тобі півдня сидіти, правда? Але коли ото сидиш, воно тобі стукнуло, ти його тягнеш, то є найбільше задоволення».
Неподалік від пана Мирослава рибалить студент одного з тернопільських вишів. Звати його, як відомого політика, Олександр Лукашенко. Біля лунки вже кілька десятків спійманих рибин, каже на улов йому щастить з дитинства, рибалить він з 4 років, передає ІНТБ
ОЛЕКСАНДР ЛУКАШЕНКО, студент: «Я сам не люблю дуже рибу, в мене хлопці в гуртожитку її люблять їсти. Я люблю її лише ловити з лунки, це просто, коли ти її тягнеш. Ну, я меншу завжди випускаю, а більшу забираю».
Доки ми говорили, Олександр впіймав ще кілька рибин. Каже, це не важко. Тиждень тому, показує, впіймав майже кілограмову рибину. Рибалки з досвідом запевняють, рибалити може кожен, головне запастися терпінням та теплим одягом.
МИРОСЛАВ ВАСИЛЬКІВ, пенсіонер: «В мене був колега, шо він також просився до мене на рибалку зимою. Я йому кажу, Петрович, треба мати в першу чергу одяг, щоб не замерзнути. Він каже, я маю теплі черевики, куртку, я йому кажу, то не достатньо. І він прийшов до мене, там ми сиділи, коло пивзаводу, посидів півгодини, змерз. Пішов. Я, наприклад, стою, я не відчуваю, наоборот чую, що спина мокра, що мені жарко».
Риби, запевняє Мирослав Михайлович, у тернопільському ставі вистачає.
МИРОСЛАВ ВАСИЛЬКІВ, пенсіонер: «От стільки. То ж не дурно чемпіонат світу будуть проводити».
В середині лютого на Тернопільський став вийдуть кращі спортсмени світового масштабу. З 19 по 21 у місті вперше відбудеться чемпіонат світу з риболовлі. Вже зареєстровали 8 команд, очікують ще кілька.
СЕРГІЙ КОПЧАК, віце-президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту: «Команди з США, Монголії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Литви, Латвії, Білорусії. Польща, буквально в цю неділю проводила свій чемпіонат і ми вже чекаємо з дня на день їхню заявку».
Подасть свою заявку на участь ще й українська команда, незабаром до неї буде відбір. Великі шанси туди потрапити, каже Сергій Копчак і в тернопільських спортсменів.
СЕРГІЙ КОПЧАК, віце-президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту: «Я думаю, багатьом буде цікаво прийти, подивитися, як ловлять кращі спортсмени планети».
Подивитися на спортсменів прийдуть і тернопільські рибалки-любителі.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
349