Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополян просять не кидати ялинки у сміттєві баки

Тернополян просять не кидати ялинки у сміттєві баки

25.01.2016, 22:15
Свята позаду, а відповідно тернополяни прибирають з дому новорічну атрибутику, в тому числі й ялинки.
СЕРГІЙ, тернополянин: «То не ялинка, то з гілочок зроблена така ялиночка, тобто це не живе дерево, яке спиляли і продали. Це один із факторів, чому я вибрав саме таку ялинку. 0.38 –0.50 Тому що ялинка з гілочок, вона… Це не ціле дерево. Обрізали гілочки і з них зробили ялинку. Не нанесли шкоди дереву, як такому цілому. Чому викидаю не в смітник, а туди? Напевно їх хтось забере на вторинну переробку».
Сергій зробив правильно, кажуть в  міському управлінні житлово-комунального господарства, передає ІНТБ. 
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Ялинка відноситься до великогабаритних відходів. Тобто, її не можна запихати в контейнер, її не можна викидати з вікна (в нас таке також було). Є контейнерні майданчики біля контейнерних майданчиків, завжди складають великогабаритні відходи».
Варіантів утилізації ялинок є кілька: від переробки на добрива, до вивезення на сміттєзвалища, але у Тернополі ялинки найчастіше слугують паливом для котелень.
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «В нас зараз дуже багато є  котелень на твердопаливних котлах, відповідно, ці ялинки спокійно можуть використовуватися для палива. Частину ялинок використовують самі ЖЕКи, їм потрібно також для того, щоб робити розпалку».
Великогабаритні відходи у Тернополі перевізники сміття забирають двічі на тиждень: у вівторок та п’ятницю.
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології  міського управління ЖКГ: «На даний час проблем з ялинками немає. Ми їх, фактично, оперативно забираємо. І от, наприклад, сьогоднішній ранковий об’їзд  ми тільки буквально на Східному два майданчики побачили, що є ялинки, і на Сонячному».
Невелика кількість новорічних дерев біля смітників, зазначають в управлінні ЖКГ, свідчить про те, що цьогоріч чимало тернополян відмовились від живих ялинок,  і переважно, обирали альтернативу.
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Ми побачили, що цього року тернополяни суттєво менше почали купляти ялинки. Був організований продаж,дуже багато привезли ялинок, офіційно. Бо люди знають скільки приблизно купляють тернополяни, стільки приблизно і заготовили. І от цікаво, що залишилося дуже багато. Тобто продали біля 30 відсотків».
Тернополян просять не кидати ялинки у сміттєві баки. Все що потрібно – це покласти дерево біля контейнера, а перевізники сміття вже самі знають, що з ним робити далі.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
383