Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Державні прапори, військовий оркестр: на межі Тернопільщини та Хмельниччини відзначили День Соборності

Державні прапори, військовий оркестр: на межі Тернопільщини та Хмельниччини відзначили День Соборності

22.01.2016, 22:00
На кордоні Тернопільської та Хмельницької областей 22 січня відбулася уже традиційна акція «Збруч – ріка єднання!», присвячена Дню Соборності та Свободи України. Державний прапори України, вишиванки, військовий оркестр – на мості через річку Збруч зустрілися представники громади, духовенства та влади двох сусідніх областей.
Саме так відзначали це свято і у 1919 році. Тоді українці Сходу і Заходу також зустрілися на мості, пройшли у центр Підволочиська та на головному майдані зачитали Акт злуки українських земель.
Тепер, через 97 років,  обравши центром проведення заходів мости та населені пункти поблизу ріки Збруч, на території Тернопільщини та Хмельниччини, організатори мали намір продемонструвати усім, що не існує меж чи перепон, які б ділили Україну.
Розпочалися урочистості у м. Волочиськ спільною молитвою за мир і спокій в Україні. Відтак хвилиною мовчання вшанували пам`ять тих, хто поліг у боротьбі за територіальну цілісність і незалежність України.
Державні прапори, військовий оркестр: на межі Тернопільщини та Хмельниччини відзначили День Соборності (фото) - фото 1

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
380