Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → 8-річний хлопчик із Тернопільщини отримав Гран-прі на всеукраїнському фестивалі

8-річний хлопчик із Тернопільщини отримав Гран-прі на всеукраїнському фестивалі

14.01.2016, 21:31
Восьмирічний Павло Свирид із Старого Вишнівця отримав Гран-прі на всеукраїнському фестивалі «Пісенний вернісаж-2015», який 22 грудня проходив у Києві у Палаці культури та мистецтв Національного авіаційного університету.
Найвищу нагороду фестивалю юний збаражанин отримав за виконання пісні Леоніда Попернацького «Повертайтесь живими з війни». Пісні цього автора з’явилися у репертуарі Павлика з літа, коли він 28 червня став лауреатом першої премії на дитячому «Пісенному вернісажі 2015», який теж проходив у столоці. Почувши голос збаразького соловейка, Леонід Попернацький подарував йому свої пісні. Відтепер у творчому доробку маленького музиканта ще й перемога на дорослому «Пісенному вернісажі», пише Народне слово
А ще кілька місяців тому про маленького вундеркінда із Збаражчини не знав ніхто. Хлопчик, який народився у співочій родині, співав з дитинства. У Старовишнівецькій школі  талант Павлика помітила музичний керівник Алла Кошак, яка почала з ним працювати, щоб розвивати його музичне обдарування. Звукорежисер Віктор Майструк записав на студії пісню у виконанні Павлика «Я не хочу грати у війну», з якою він брав участь у благодійному концерті зі збору коштів бійцям АТО, який відбувавсяу Вишнівці 7 червня. Саме там сильний і надзвичайно красивий тембрально голос юного співака почув начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олег Гафткович і запропонував Павлику взяти участь у дитячому пісенному вернісажі. Перший же фестиваль приніс самородку із Старого Вишнівця переможне перше місце.
Зараз хлопець навчається у Вишнівецькій музичній школі у педагога Наталії Навроцької. Незважаючи на те, що Павлик займається в музичній школі лише третій місяць, зі слів вчителів, він вже на кільканадцять місяців випереджає навчальну програму. Павлу вдалося надзвичайно швидко опанувати музичний інструмент. Відтепер кожен ранок вишневецького соловейка розпочинається із музики. Зі слів бабусі хлопчика Юлі, він встає дуже рано, щоб перед заняттями у школі встигнути зіграти на фортепіано хоча б декілька мелодій. Окрилений таким стрімким успіхом, безумовно, Павлик мріє про велику сцену. Разом з тим залишається дуже відкритим, добрим хлопцем, якому ще доведеться навчитися жити із постійно зростаючою популярністю, і допомогти йому у цьому повинні рідні та вчителі.
Окрім Павла Свирида, Збаражчину на пісенному конкурсі представляла солістка Збаразького РБК Зоряна Малишко, яка теж серед переможців фестивалю. Дівчина стала лауреаткою першої премії за виконання пісні Ксенії Ващишин «Батьківська любов». До речі, головним режисером-постановником «Пісенного вернісажу-2015» був наш земляк, заслужений працівник культури України Олег Гафткович.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
326