Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росіяни до кінця дня можуть залишитися без доступу до Вікіпедії

Росіяни до кінця дня можуть залишитися без доступу до Вікіпедії

24.08.2015, 19:52
Вікіпедія оскаржуватиме рішення Роскомнагляду про блокування одної зі сторінок російськомовної версії сайту, заявив радіостанції Говорит Москва директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ" Володимир Медейко.
У понеділок Роскомнагляд направив доручення на блокування операторами зв'язку сторінки російськомовної Вікіпедії, яка містить, на думку відомства, заборонену інформацію.
За словами Медейка, рішення Роскомнагляду вдарить по всьому ресурсу.
"Вікіпедія використовує захищений протокол, який не дозволяє провайдерам та іншим особам, які перебувають між користувачем ресурсу і ресурсом, визначати, які сторінки він читає, які дані передає, отримує. Доступу не буде в користувачів щодо всіх сторінок ресурсу", - повідомив Медейко.
Зі свого боку, прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський повідомив Інтерфаксу, що сторінка російськомовної "Вікіпедії" з інформацією про наркотичну речовину буде заблокована вже до кінця дня 24 серпня.
"Ця сторінка буде заблокована вже сьогодні", - сказав він.
У прес-службі Роскомнагляду раніше зазначили, що протиправний характер сторінки був підтверджений експертизою та рішенням ФСКН РФ.
Раніше адміністрація російськомовної Wikipedia перенесла зазначену статтю на іншу URL-адресу, але це не обмежило доступ користувачів до забороненої інформації.
Минулого тижня Роскомнагляд направив адміністрації Вікіпедії вимоги усунути із сайту статтю з інформацією про способи приготування наркотиків, в іншому випадку ресурс буде заблокований на всій території РФ.
При цьому, оскільки за рішенням адміністраторів Вікіпедії інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмеження доступу до окремих сторінок, заблокованим виявиться весь ресурс.
"Оператори зв'язку зараз фактично в режимі реального часу здійснюють вивантаження", - сказав Ампелонський.
Нагадаємо, раніше статтю про канабіс на Вікіпедії повторно внесли до реєстру заборонених сайтів у Росії за вказівку відсотка вмісту активних речовин у коноплях.
Зазначимо, раніше Роскомнагляд погрожував внести YouTube до реєстру порушників авторських прав через розміщені на відеохостингу епізоди телесеріалів "Фізрук" і "Чорнобиль".

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
471