В світі » Путін про торгову війну Трампа з ЄС: Їсти подано


15:45 от admin
Російський президент Володимир Путін під час прямої лінії розповів, коли закінчиться "період деградації" із Заходом і жорстко прокоментував американські мита проти ЄС.

Путін вважає, що "потік звинувачень із Заходу" - це спосіб стримування Росії, оскільки бачать в ній "загрозу і конкурента".

На запитання ведучого, коли закінчиться період деградації в стосунках з країнами заходу, Путін не зміг назвати конкретні терміни, але заявив, що знає, які умови для цього потрібні.

"Ми завжди прагнемо до компромісів. Тиск закінчиться тоді, коли наші партнери переконаються, що застосовувані ними методи є контрпродуктивними", - заявив він.

Ведучий нагадав мюнхенську промову Путіна, якого "тоді ніхто особливо не слухав, а тепер отримують торгову війну від США" і запитав, "чи не говорять йому віч-на-віч європейські партнери про те, що вони не знімають санкції тільки тому, що на них тисне Вашингтон".

Вдарить по Україні. Торгова війна Трампа проти ЄС

"Всі бачать, що відбувається. Мабуть, наші партнери думали, що контрпродуктивна політика їх не торкнеться, але зараз ми бачимо, що це відбувається. А за що? Вони хіба анексували Крим? Ні, це пов'язано з прагматичними інтересами США, оскільки їх розуміє їхнє нинішнє керівництво", - говорить Путін.

Російський президент заявив, що в 2007 році в Мюнхені попереджав, що "США поширюють юрисдикцію своїх законів" за межі своєї країни.

"Це неприйнятно. Ось саме це і відбувається сьогодні. Але вже стосовно наших європейських та інших партнерів. А чому відбувається? Та тому що ніхто нічого не зробив для того, щоб ця тенденція припинила розвиватися. Ось, будь ласка, отримуй. Їсти подано, сідайте ... їсти, будь ласка", - сказав Путін.

Раніше торговий представник України Наталія Микольська відвідала США, де провела низку зустрічей, присвячених виключенню української продукції з-під дії введених США обмежувальних заходів.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"