В світі » Кремль чекає пропозицій США щодо миротворців - експерт


10:25 от admin
Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер повинен направити в Москву письмові пропозиції за російським проектом резолюції Радбезу ООН про введення миротворчої місії на Донбас, згідно з домовленостями. Про це в четвер, 7 червня, повідомляє Интерфакс з посиланням директора Центру політичної кон'юнктури Олексія Чеснакова.

Зазначається, що про це було раніше домовлено.

"На січневій зустрічі в Дубаї російська і американська сторони усно обмінялися думками про подальші кроки щодо імплементації Мінських угод і специфіку діяльності місії ООН. Тоді, після завершення переговорів, помічник президента Росії Владислав Сурков зазначив, що американський пакет пропозицій "виглядає цілком реалізованим", - сказав Чеснаков.

Він додав, що тепер від Курта Волкера, як і було домовлено в Дубаї, чекають відповідних документів.

За словами Чеснакова, "усних висловів тут недостатньо, адже йдеться про конкретні і ретельно вивірені доповнення в проект резолюції Радбезу ООН, внесений Росією у вересні минулого року".

"Коли письмові пропозиції з Вашингтона від пана Волкера надійдуть, то Москва, зрозуміло, відповість у відповідному форматі", - сказав він.

Нагадаємо, Волкер обговорював питання України з радником президента Росії Владиславом Сурковим чотири рази: 21 серпня 2017 року Мінську, 7 жовтня і 13 листопада в Белграді, 26 січня в Дубаї. Після останньої зустрічі Волкер заявив, що російська сторона під час переговорів проявила відкритість у питанні розміщення миротворців на Донбасі, проте конкретний план щодо миротворців обговорено не було.

Як повідомлялося, напередодні Рада безпеки ООН ухвалила заяву щодо ситуації в Україні. Зокрема, в заяві засудили порушення режиму припинення вогню на сході України і закликали дотримуватися мінських угод. Це перше рішення Радбезу щодо України з 2015 року.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"