В світі » Розруху сховають за парканом. Як Росія готується до ЧС з футболу


22:07 от admin
  У середині червня в Росії стартує чемпіонат світу з футболу.   Усі стадіони вже побудовані і введені в експлуатацію. З інфраструктурою все не так райдужно.   Але в РФ, схоже, знайшли вирішення проблеми - непривабливі будинки і вулиці не ремонтувати, а заховати за парканом, створивши видимість краси і порядку.   Корреспондент.net зібрав проблеми РФ напередодні чемпіонату.   "Потьомкінські села" в Самарі   У декількох районах Самари до чемпіонату світу з футболу 2018 року з'явилися паркани заввишки 2-2,5 метра. Основне призначення огороджень - закрити непривабливі будинки і створити гарний вигляд міста. Найдовший ланцюжок огорож пройде через Красноглінський, Ленінський, Жовтневий і Промисловий райони. Паркани будуть відрізнятися за висотою, матеріалами і архітектурними особливостями. На ці роботи з бюджету міста виділять 21 мільйон рублів.     "Аварійні розселені будинки, які поки що немає можливості знести, тимчасово приховають за фальшфасадами. Ми намагаємося, щоб наша Самара постала перед гостями спортивного свята тільки з якнайкращого боку", - заявила виконувач обов'язків керівника департаменту містобудування Самари Олена Бондаренко. За даними мерії, ремонту фасадів сьогодні потребують 456 багатоквартирних будинків.     Ще один спосіб, який придумали в Самарі, - розфарбувати старі будинки в історичному центрі в яскраві кольори: кислотно-салатовий, яскраво-оранжевий, бузковий і бежево-коричневий із синявою. Причому застарілі фасади залили фарбою - поверх вікон і зруйнованих елементів. Разом з фасадами пофарбували похилені паркани і шматки фанери, що прикривають дірки в стінах згорілих будинків.

В Самаре к чемпионату Мира по футболу 2018...
- покрасили фасады старых домов вместе с окнами
и только спереди pic.twitter.com/OdfINISgXO
— славянин (@serbret981) 12 мая 2018 г. Багато які будинки не ремонтувалися десятиліттями. Організації, які чиновники наполегливо попросили допомогти з ремонтом, обрали найдешевший варіант: фасади залили фарбою з пульверизатора.
  Проблема зі стадіоном у Калінінграді   Навколо нової арени в Калінінграді помітне просідання грунту. Під час будівництва вкрали пісок, заявляють про розтрату понад 12 мільйонів доларів.   Місце, на якому з'явився стадіон, - острів Жовтневий - не найприємніше для великої забудови. До 1946 року острів мав назву Ломзе. Пруською мовою це означає "болотиста земля". До стадіону на острові нічого не будували - боялися просідання грунту.     Проблема із житлом   Готелів вистачає тільки в Москві і Санкт-Петербурзі. Ціни на житло в містах, що прийматимуть матчі чемпіонату, підскочили в середньому в три рази. Втім, у Києві в день фіналу Ліги чемпіонів ситуація така ж.   Особливо в плані подорожчання житла виділяється Саранськ.   За даними з booking.com, пожити в столиці Мордовії в приватній квартирі із 16 до 28 червня 2018 року коштуватиме майже мільйон рублів чи й більше.   Шпигуватимуть?   У найбільш густонаселеній федеральній землі Німеччини, Північному Рейні - Вестфалії, чиновників попереджають, що вони можуть стати об'єктом шпигунства під час ЧС-2018 і радять їм не брати до Росії електронні девайси. У внутрішніх інструкціях з безпеки місцевого МВС також неодноразово згадується так званий паспорт уболівальника (Fan ID). Його мають оформити всі глядачі, які підуть на матчі мундіалю.   "У минулому були інциденти в Росії та Туреччині, коли в мандрівників на деякий час забирали телефони, а потім повертали без пояснень. Згодом з'ясовувалося, що дані з них були зчитані", - розповів представник регіонального МВС Тобіас Дункель. У зв'язку з цим Росія й раніше фігурувала у внутрішньовідомчих рекомендаціях з безпеки під час подорожей, і саме через це чиновникам радять залишити свої смартфони вдома.   Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

Джерело "korrespondent.net"