В світі » Влада Росії не знайшла геїв у Чечні


23:39 от admin
У Росії за підсумками проведених перевірок не було виявлено не тільки порушень прав представників ЛГБТ-спільноти в Чеченській республіці, а й самих представників сексуальних меншин. Про це заявив в. о. міністра юстиції РФ Олександр Коновалов на засіданні робочої групи ООН з універсального періодичного огляду (УПО) в області прав людини, передає в понеділок, 14 травня, Интерфакс.
"Проведені перевірки, зокрема з використанням інформації, наданої засобами масової інформації, які спочатку послали сигнал про такі порушення, не підтвердили не тільки наявність фактів порушення цих прав, не вдалося знайти навіть представників ЛГБТ-спільноти в Чечні", - сказав Коновалов.
Так він прокоментував численні згадки представниками різних країн розслідувань порушень прав геїв у Чеченській республіці.
"Будь ласка, допоможіть нам це зробити - виявити їх", - додав він.
Міністр підкреслив, що найважливіше - забезпечити повноту перевірок порушень прав людини і законів в РФ.
Минулого місяця в ЛГБТ-спільноті заявили про вивезення з Чечні 114 людей, які зазнали переслідувань. Правозахисники й журналісти з минулого року неодноразово повідомляли про тортури й викрадання гомосексуалістів у республіці.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"