В світі » Держдума заборонила анонімайзери в Росії


12:19 от admin
Російська Держдума прийняла в третьому, заключному, читанні законопроект, який забороняє використання технологій доступу до заблокованих в Росії сайтів - так званих анонімайзерів, пише Прайм.

Проект був внесений до Держдуми на початку червня. Як зазначали автори законопроекту, в країні відсутня законодавчо встановлена ??заборона використовувати технології, що дозволяють отримати доступ до заблокованих в Росії інформаційних ресурсів.

Новий закон встановлює заборону на використання інформаційних систем і програм для отримання доступу до інтернет-ресурсів, доступ до яких на території РФ обмежений. Разом з тим пропонується надати доступ власникам таких мереж і програм до інформаційного ресурсу Роскомнагляду, який містить відомості про сайти, доступ до яких обмежений.

Механізм обмеження доступу до інформаційних ресурсів на підставі рішень Роскомнагляду впроваджується з метою запобігання настанню шкідливих наслідків від використання "коштів обходу блокування" і не відкидає можливість подальшого оскарження таких рішень у судовому порядку.

Документ також вводить заборону для операторів пошукових систем на видачу посилань на території РФ на заблоковані ресурси. Для виконання операторами пошукових систем цієї заборони також пропонується надавати їм доступ до реєстру заборонених сайтів Роскомнагляду.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше Держдума РФ прийняла в остаточному читанні законопроект про блокування так званих "дзеркал" піратських сайтів в інтернеті.

"korrespondent.net"