В світі » ЗМІ: У РФ хочуть включити до шкільної програми "возз'єднання" з Кримом


06:29 от admin
Міністерство освіти і науки Росії включить в обов'язкову шкільну програму "повернення" Криму до складу Російської Федерації, пишуть Известия.
Зазначається, що відомство готує пілотний проект з проведення в школах уроків сучасної історії Росії, присвячених державній політиці останніх трьох років. Школярам розкажуть про "возз'єднання" Криму з РФ, санкції ЄС і заходи у відповідь.
 
Як розповіли виданню в освітньому відомстві, "чинна шкільна програма з історії Росії не охоплює значну частину подій, що сталися за останні роки".
 
"Сьогодні у більшої частки педагогів загальноосвітніх організацій відсутня достатня компетенція, що дозволяє виявляти з потоку інформації достовірні факти і події, правильно доносити їх до учнів. Для усунення дефіциту знань сучасної історії Росії у школярів була висунута ініціатива пілотного проекту "Урок сучасної історії Росії". Їх почнуть проводити не рідше одного разу на місяць в декількох регіонах РФ (їхній перелік уточнюється). Мета - донести до учнів достовірну інформацію про події, поки не описані в підручниках", - заявили в Міносвіти РФ.
 
Анексія Криму увійшла до головних підстав для гордості росіян
 
Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Президент України Петро Порошенко заявив, що три роки тому Російська Федерація вдалася до відкритої агресії і захопила Крим, взявши в заручники мільйони людей.

"korrespondent.net"