В світі » Москва про знесення пам'ятників СРСР в Польщі: Важка образа


08:42 от admin
Закон про знесення в Польщі радянських пам'ятників є "прямим порушенням" міжнародно-правових зобов'язань, згідно з якими польська влада має охороняти і захищати всі подібні об'єкти. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ РФ.

У відомстві вважають, що це питання має ще й "моральний вимір". При цьому польська влада "добре розуміє, наскільки важкої образи вони завдають російському народу і народам країн, в минулому входили до складу СРСР".

"Тим не менше, у Варшаві свідомо йдуть на цю обурливу провокацію. Зрозуміло, вона не залишиться без наслідків", - запевнили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Кореспондент.net, 17 липня президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про знесення радянських пам'ятників. Очікується, що монументи демонтують протягом року після набуття чинності закону. Всього на території Польщі налічується майже 50 таких об'єктів.

При цьому знесенню не підлягають монументи, розташовані на кладовищах або території інших поховань, а також пам'ятники, які не виставлені на загальний огляд, або демонструються в наукових цілях або як твори мистецтва. Також під забороною знесення об'єктів, внесених до реєстру пам'яток архітектури.

Нагадаємо, відповідні поправки до закону проголосували Сейм і Сенат Польщі в червні.

"korrespondent.net"