Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росія запустила ракету з новітнім військовим супутником

Росія запустила ракету з новітнім військовим супутником

25.05.2017, 11:30
Сьогодні російські військові успішно запустили ракету-носій Союз-2.1б з космічним апаратом нового покоління з космодрому Плесецьк в Архангельській області. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Міноборони РФ.

"Усі передстартові операції і старт "Союзу-2.1б" пройшли в штатному режимі. Засоби наземного автоматизованого комплексу управління здійснювали контроль за проведенням запуску", - наголосили в Міноборони.

Загальне керівництво пуском здійснював командувач Космічних військ - заступник головкому ВКС РФ генерал-лейтенант Олександр Головко, який прибув для цього на космодром.

Зазначається, що це перший запуск ракети-носія Союз-2, проведений в поточному році з космодрому Плесецьк. Попередній запуск ракети-носія цього типу з цього космодрому був проведений 29 травня 2016 року.

Як повідомляв Кореспондент.net, у Росії під загрозою зриву запуски ракет Протон через технічні проблеми з ракетою-носієм.

Раніше повідомлялося, що в Росії вкрали дорогоцінні метали з ракетних двигунів. За даними ЗМІ, йдеться про десятки двигунів для ракети-носія Протон-М. Технологічні проблеми з двигунами виникли в ході вогневих випробувань.

Пізніше з'ясувалося, що майже всі двигуни другого і третього ступенів виявилися бракованими.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
255