Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У Росії порушили три справи проти бійців ЗСУ

У Росії порушили три справи проти бійців ЗСУ

25.05.2017, 10:57
Слідчий комітет Росії порушив три справи за фактами артилерійських обстрілів цивільного населення на українському Донбасі. Офіційний представник відомства Світлана Петренко звинуватила в цьому українських військових, передає РИА Новости.
"Порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - сказала вона.

Російські слідчі заявляють, що 18, 20 і 21 травня бійці ЗСУ і Нацгвардії України з артилерії обстріляли села Комінтернове і Спартак, а також Петровський район міста Донецька. При цьому не повідомляється, яким чином росіяни дійшли такого висновку.

"У результаті артобстрілів чотири мирних жителі отримали поранення різного ступеня тяжкості", - стверджують представники країни-агресора.

Як повідомляв Кореспондент.net, Слідчий комітет РФ хоче влаштувати "трибунал щодо Донбасу". У Росії збирають докази про "військові злочини" українських військових.

А у вересні 2016 року слідком РФ порушив кримінальну справу проти міністра оборони Степана Полторака і глави Генштабу Віктора Муженка "за фактом геноциду національної групи російськомовних осіб".

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
279