В світі » У Росії хочуть карати за заняття магією


01:26 от admin
У Держдуму РФ внесли законопроект про кримінальну відповідальність за незаконні заняття народною медициною і магією, передає РИА Новости.
За заняття народною медициною або окультно-магічною діяльністю без дозволу, якщо вони заподіяли шкоду здоров'ю або завдали шкоди у великому розмірі (понад 250 тисяч рублів - близько 115 тисяч гривень), пропонується карати штрафом в розмірі до 120 тисяч рублів (близько 55 тисяч гривень), примусовими роботами або позбавленням волі терміном до трьох років.

За ті самі дії, якщо вони спричинили смерть людини або збиток в особливо великому розмірі (понад мільйон рублів - 459 тисяч гривень), повинні каратися примусовими роботами або позбавленням волі терміном до п'яти років.

Зазначається, що з окультно-магічною діяльністю, як правило, пов'язано багато шахрайських схем, через що люди часто втрачають майно, цінності і гроші, а їхньому здоров'ю завдається шкода.

Наводяться статистичні дані дослідження РАМН, згідно з якими 95% народних цілителів не мають медичної освіти, а понад 40% з них потребують лікування психічних відхилень.

Раніше повідомлялося, що більше третини росіян (36%) вважає, що деякі люди вміють чаклувати і наводити порчу та вроки.


 

"korrespondent.net"