В світі » Дерипаска подав позов на Associated Press


10:39 от admin
Російський мільярдер Олег Дерипаска подав до суду Вашингтона позов до Associated Press, звинувативши американське інформагентство в наклепі. Підставою для позову стала стаття про зв'язки Дерипаски з Полом Манафортом, який очолював перед виборами президента США штаб їхнього майбутнього переможця Дональда Трампа.
У позові Дерипаски стверджується, що в публікації агентство навело недостовірні відомості і зашкодило його роботі, звинувативши у злочинній діяльності.

Адвокат агентства Карен Кайзер заявила, що ЗМІ не погоджується зі звинуваченнями і буде відстоювати свою позицію в суді. У статті стверджувалося, що до роботи на Трампа Манафорт таємно займався просуванням інтересів президента Росії Володимира Путіна за кордоном.

Агентство заявило, що гроші за цю роботу Манафорт отримував від Дерипаски, з яким в 2006 році уклав контракт, що діяв щонайменше до 2009 року. Щорічний гонорар Манафорта видання оцінило в 10 млн доларів.

Матеріал був заснований на серії інтерв'ю з людьми, які знали про платежі Манафорту, і документах, отриманих журналістами, - в тому числі дані про міжнародні грошові перекази на мільйони доларів.

Після публікації статті Манафорт підтвердив, що працював на Дерипаску, проте наголосив, що у цієї співпраці не було жодного політичного підґрунтя.

Зазначимо, представники Дерипаски також заявили, що співпраця стосувалася виключно бізнесу.

"korrespondent.net"