В світі » У Росії підрахували обсяг накопиченого сміття


13:45 от admin
Щонайменше 60 млрд тонн побутових відходів скупчилися в Росії. При цьому обсяги переробки сміття зараз менші, ніж при СРСР. Про це заявив спецпредставник президента Росії з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту Сергій Іванов, передає Інтерфакс.

"У нас раніше не доходили руки до сміття. Плюс у нас величезна територія. Якби ми були дуже маленькою країною, напевно, ми б раніше задумалися, бо землі б не залишилося, все завалено б було сміттям, але у нас, слава богу , територія велика", - сказав Іванов на III Ялтинському міжнародному економічному форумі (ЯМЕФ) в Криму.

Він навів дані експертів, згідно з якими, в Росії накопичено близько 60 млрд тонн тільки побутових відходів.

"Я не кажу про будівельні, промислові, - які, грубо кажучи, валяються на землі і вже займають досить пристойну площу", - зазначив Іванов і поскаржився, що зараз в Росії переробляється менше сміття, ніж при Радянському Союзі.

"Тоді перероблялося до 50% паперу, картону - макулатури, зараз 7%. Падіння дуже велике", - визнав спецпредставник Путіна, додавши, що якщо РФ буде активніше утилізувати папір, то доведеться вирубувати менше лісів.

Як повідомляв Кореспондент.net, в Україні діє 36 тисяч легальних і нелегальних звалищ, сміття з яких вистачило б, щоб покрити рівним шаром територію всього окупованого Криму і охоплених війною Донецької і Луганської областей.

Раніше мер міста Андрій Садовий заявив, що Львів перебуває в сміттєвій блокаді. Він попросив оголосити у Львові надзвичайний стан через проблеми з вивезенням сміття.

"korrespondent.net"