Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Кремль за долю ЛДНР: Внутрішньоукраїнська проблема

Кремль за долю ЛДНР: Внутрішньоукраїнська проблема

20.04.2017, 15:10
Росія не збирається інтегрувати в свій склад самопроголошені ДНР і ЛНР. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в ході сьогоднішнього брифінгу, передає Інтерфакс.

"Саме питання трохи абсурдне, тому що протягом багатьох років і президент Путін, і російські представники на різних рівнях говорять, що Москва не намагається інтегрувати в Російську Федерацію невизнані республіки Донбасу - ДНР і ЛНР", - сказав Пєсков, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що Москва не хоче приєднувати ЛДНР до себе і визнавати їх як окремі держави, але хоче відокремити їх від України.

Прес-секретар Путіна назвав подібні публікації наївними і досить примітивними.

"Тут план один - добитися виконання мінських домовленостей, надати всілякий вплив разом з нашими партнерами з "нормандської четвірки", щоб сприяти тому, щоб Київ сам зміг знайти вихід з тих наслідків, які виникли після громадянської війни і силового перевороту в столиці України три роки тому", - сказав Пєсков.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означають його слова, що Москва бачить ДНР і ЛНР в складі України, Пєсков сказав: "Це внутрішньоукраїнська проблема".
Напередодні агентство Bloomberg з посиланням на три близьких до Кремля джерела повідомило про стратегію президента Росії Володимира Путіна повністю відокремити ЛДНР від України і поступово ввести ці території до складу РФ. При цьому публічно Кремль продовжує підтримувати угоду про те, що ЛДНР повинні залишатися в складі України.

Згідно зі статтею, Росія поступово захоплює ключові економічні зв'язки з окупованими територіями. Агентство цитує економіста президентської Академії народного господарства і державної служби РФ Андрія Марголіна. На його думку, після двох років рецесії слабка Росія навряд чи зможе субсидувати ЛДНР, тому Кремль спочатку хоче інтегрувати економіки, і щоб сепаратисти навчилися заробляти самі.

"Чим менше економіка інтегрована з Росією, тим більше буде витрат", - зазначив Марголін.

Як повідомляв Кореспондент.net, на початку березня Пєсков заявив, що можливість визнання Росією самопроголошених ДНР і ЛНР повністю залежить від Володимира Путіна.

Раніше в лютому Путін підписав указ про визнання документів ЛДНР нібито з "гуманітарними цілями".

У свою чергу сепаратисти Донбасу оголосили торговельну блокаду Україні і заявили про переорієнтацію на Росію.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
200