В світі » Росія відреагувала на рішення суду в Гаазі


02:54 от admin
Міжнародний суд ООН у Гаазі визнав вимоги України про тимчасові заходи проти РФ за Міжнародною конвенцією у боротьбі з фінансуванням тероризму (МКБФТ) "безпідставними", заявили в Міністерстві закордонних справ РФ. 
"Суд без голосування визнав, що претензії України до Росії щодо МКБФТ безпідставні і, відповідно, умови для застосування попередніх заходів відсутні", - йдеться в заяві МЗС РФ, оприлюдненій на офіційній сторінці відомства в Facebook. 
У російському зовнішньополітичному відомстві також підкреслили, що суд у Гаазі не підтримав заяви України про статус Криму і "визнав його таким, що не має стосунку до суті розгляду". 
"Важливо, що суд зайняв принципову позицію і не підтримав заяви України про нібито "агресію", "окупацію" або про статус Криму, що не стосуються суті розгляду", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Порошенко про рішення Гаазького суду: Перспективно 
Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі частково задовольнив позов України проти Росії. Суд зобов'язав владу РФ забезпечити жителів Криму можливістю отримати освіту українською мовою, а кримських татар - правом на представлення своїх інтересів. 
Однак Гаага не визнала Росію винною у фінансуванні тероризму та відмовилася вживати заходи у цій частині позову.

"korrespondent.net"