В світі » У Санкт-Петербурзі та Сочі затримали десятки опозиціонерів


20:21 от admin
У Санкт-Петербурзі та Сочі в неділю, 16 квітня, пройшли акції опозиції. Затримано кілька десятків людей. У Санкт-Петербурзі була проведена акція "Вільна хода": її учасники мали намір пройти від Гостинного двору до Сенатській площі через Дворцову площу.
На Двірцевій площі, за даними видання Fontanka.ru, понад 40 осіб були затримані. Пізніше частину з них відпустили. "Зараз близько 30 активістів знаходяться у відділку поліції", - цитує Fontanka одного з організаторів ходи.
У Сочі акція була проведена в місцевому "гайд-парку" у сквері 50-річчя Перемоги, куди прийшли прихильники Олексія Навального після того, як влада відмовила їм в узгодженні заходу.
"Розкрили чотири плакати зі знаками питання, на яких було написано:"Медведєв - злодій?", "Навальний - брехун?", "Медведєв - корупціонер?", "Навальний бреше?". Після чого відразу підійшли поліцейські й зажадали проїхати з ними", - повідомив по телефону сайту "Кавказький вузол" активіст Віталій Небіерідзе. У Сочі було затримано 8 з 10 учасників акції.
Нагадаємо, 10 квітня Навальний, засуджений до 15 діб арешту за опір поліції під час великої протестної акції 26 березня, вийшов на свободу.

"korrespondent.net"