В світі » Суд в РФ відхилив скаргу на арешт українця Сущенка


13:15 от admin
Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту українського журналіста Романа Сущенка на продовження арешту. Про це повідомив адвокат українця Марк Фейгін на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 14 лютого.
"Засідання з розгляду моєї апеляційної скарги в Мосміськсуді на продовження терміну утримання під вартою Романа Сущенка завершено. Скарга залишена без задоволення. Цілком передбачувано", - написав захисник.

Напередодні Фейгін повідомив, що російська цензура заборонила Сущенкові писати листи українським чиновникам і президенту.

"Був сьогодні в СІЗО у Романа Сущенка. Дізнався, що цензура не пропустила його листи, відправлені звичайною поштою президенту Петру Порошенкові, главі МЗС Павлу Клімкіну і українському консулу в Москві Геннадію Брескаленкові", - сказав він.

За словами захисника Сущенка, пояснень щодо такої заборони російська сторона не дає.

"На мій погляд, це ущемляє права мого підзахисного", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що Сущенкові в СІЗО "Лефортово" надходять сотні, а то й тисячі листів, однак йому передають тільки малу частину з них.

Нагадаємо, Лефортовський суд Москви 25 січня залишив Сущенка під вартою ще на три місяці - до 30 квітня. У Росії Сущенка звинувачують в шпигунстві, свою провину він заперечує.

"korrespondent.net"