Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росіян, які живуть за кордоном, хочуть зобов'язати звітувати про зарубіжні рахунки

Росіян, які живуть за кордоном, хочуть зобов'язати звітувати про зарубіжні рахунки

27.09.2016, 02:05
Міністерство фінансів запропонувало вважати росіян валютними резидентами Росії в не залежності від того, скільки часу вони прожили за кордоном, передає "Дождь".
Проект закону опублікований на сайті проектів нормативних правових актів.

Валютні резиденти Росії повинні будуть протягом місяця повідомляти податкові служби про відкриття рахунків у закордонних банках і щорічно звітувати про грошові транзакції в них.

На громадян, які живуть за кордоном більше року ці правила, за проектом закону не поширюватимуться. Однак особи, якщо проживають за кордоном більше року, вирішать повернутися в Росію, їм потрібно буде надати звіт про всі закордонні рахунки і валютні операції за весь час перебування за кордоном. Це стосується і тих, хто приїхав в Росію на сукупний термін від трьох місяців протягом року, але збирається повертатися назад.

Закон пропонується ввести з 1 січня 2018 року.

За чинним законодавством, громадяни, які більше року живуть в інших країнах на законних підставах, перестають бути валютними резидентами Росії. Зміни законодавства, запропоновані Мінфіном, торкнуться не менше двох мільйонів росіян, які проживають за кордоном.
Як повідомлялося, іранські банки вперше за кілька десятиліть почали випускати кредитні карти, використовуватися вони будуть тільки всередині країни.
Біля миколаївського банку у чоловіка відібрали 2,5 мільйона

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
286