Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Директора української бібліотеки в РФ звинувачують у розтраті

Директора української бібліотеки в РФ звинувачують у розтраті

05.04.2016, 22:34
Слідство пред'явило директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній звинувачення за статтею 160 Кримінального кодексу (розтрата). Про це повідомив у своєму Facebook адвокат Іван Павлов.
"За версією слідства, Шаріна в період, коли її звинувачували за першою бібліотечною справою (2011-2013 роки), витрачала на свій захист кошти, призначені для виплати зарплати юристам бібліотеки", - розповів він.
Адвокат підкреслив, що кримінальне переслідування Шариної було припинене в 2013 році за відсутністю складу злочину. "З неї зняли всі звинувачення, перед нею вибачилися і роз'яснили право на реабілітацію", зазначив він.
Павлов назвав це звинувачення абсурдними, оскільки захист Шариної, за його словами, здійснював адвокат, з яким Шаріна особисто уклала договір і оплачувала його послуги з власних коштів.
"Нове звинувачення ще й цинічне, оскільки Шаріній довелося звернутися до послуг адвоката через те, що слідчий комітет намагався притягнути її до кримінальної відповідальності, два роки тримав на підписці про невиїзд, тягав на допити, а пізніше було встановлено, що все це даремно , оскільки в її діях не було складу злочину", - говорить адвокат.
Він вважає, що це штучний привід для продовження тиску на директора бібліотеки, щоб тримати її під арештом в три рази довше.
Нагадаємо, директору Української бібліотеки продовжили арешт до 28 квітня.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
280