Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Вчені: Людей з ожирінням більше, ніж з недостатньою вагою

Вчені: Людей з ожирінням більше, ніж з недостатньою вагою

05.04.2016, 10:11
Кількість людей із ожирінням у світі стало більше, ніж людей із недостатньою вагою, свідчить дослідження британських вчених, результати якого оприлюднені у журналі Lancet.
У рамках дослідження науковці Імперського коледжу Лондона порівняли індекси маси тіла (ІМТ) 20 мільйонів дорослих чоловіків та жінок із 1975 по 2014 роки.
Вчені встановили, що за цей період кількість випадків ожиріння серед чоловіків зросла втричі, а серед жінок - більш як удвічі.
Керівник дослідження професор Маджід Еззаті називає це "епідемією важкого ожиріння" й закликає уряди діяти в напрямку боротьби з цією проблемою.
Світ, у якому більшає людей з ожирінням
Дослідження, що порівнювало дані мешканців 186 країн, з'ясувало, що кількість людей із ожирінням за цей період зросла з 105 мільйонів у 1975 до 641 мільйона у 2014.
У той же час кількість людей із недостатньою вагою за ці ж 40 років зросла з 330 мільйонів до 462 мільйонів.
Серед чоловіків відсоток хворих на ожиріння зросла з 3,2% до 10,8%, тоді як серед жінок - з 6,4% до 14,9%.
Таким чином у 2014 році надмірну вагу по всьому світу мали приблизно 266 мільйонів чоловіків і 375 мільйонів жінок, дійшли висновку вчені.
Дослідження також припускає, що ймовірність досягнення цілі, встановленої ВООЗ, що передбачає зменшення кількості випадків ожиріння до 2025 року до рівня 2010 року, - нині "близька до нуля".
Людину вважають хворою на ожиріння, якщо індекс маси її тіла - показник, що вимірює співвідношення ваги людини з її зростом - перевищує 30 кг/м2.
 ВООЗ встановила ціль, за якою кількість людей із ожирінням до 2025 року має зменшитися до рівня 2010 року. Британські вчені вважають ймовірність її досягнення близькою до нуля   "Наше дослідження показало, що за 40 років ми перейшли від світу, у якому недостатня вага переважала над ожирінням у понад два рази, до світу, у якому більше людей із ожирінням, ніж із недостатньою вагою", - каже професор Еззаті.
"Ми сподіваємося, що ці результати створять імператив, що перекладе відповідальність з індивіда на уряди у розробці й втіленні політики із боротьби з ожирінням, - додає професор. - Наприклад, доки ми не зробимо здорову їжу, як-от свіжі фрукти та овочі, доступним вибором для кожного і не підвищимо ціни на нездорову оброблену їжу, ситуація навряд зміниться".
Дослідження також з'ясувало, що:
Відсоток жінок із ожирінням у США та Китаї вищий, ніж у інших країнах Майже п'ята частина усіх дорослих із ожирінням - 118 мільйонів - живуть у шести багатих англомовних країнах - Австралії, США, Ірландії, Новій Зеландії, Британії та США. До 2025 року найбільший відсоток жінок із ожирінням буде в Британії (38%), Ірландії (37%) та Мальті (34%). Недостатня вага залишається значною проблемою у таких країнах як Індія та Бангладеш. Джерело: ВВС Україна

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
188