Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Україна продала Росії корабель у 2015 році - SIPRI

Україна продала Росії корабель у 2015 році - SIPRI

25.02.2016, 14:59
Росія постачає зброю до Сирії на кораблі Георгій Агафонов, купленому в Україні торік. Про це йдеться в звіті Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI).
У документі говориться, що корабель продали через монгольську компанію, і зараз він перебуває в складі Військово-морського флоту РФ під назвою Казань-60.
 
У звіті SIPRI з'явилася категорія "українські бойовики", які вказуються одержувачами зброї з Росії. У документі говориться, що Росія в 2014 році постачала їм протитанкові ракети, БТР, ПЗРК і танки.

 
 Російський Центр аналізу стратегій і технологій торік писав, що перехід Георгія Агафонова під монгольський прапор був пов'язаний з використанням "напівфіктивної компанії-"прокладки", щоб купити судно в інтересах ВМФ Росії для застосування на "сирійській лінії".
 
"18 жовтня 2015 року судно вже як Казань-60 з'явилося в Новоросійську, а через тиждень - у Севастополі вже під прапором допоміжних суден ВМФ Росії", - йдеться в повідомленні центру.
 
Крім того, в організації вважають, що Георгій Агафонов - не єдиний корабель, який Росія придбала в України.
 
"Ймовірно, корабель того ж типу Кизил-60, який з 10 листопада перебуває в Новоросійську, також був придбаний в Українського Дунайського пароплавства", - йдеться в повідомленні.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
136