Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У РФ анонсували новий газопровід в обхід України

У РФ анонсували новий газопровід в обхід України

25.02.2016, 02:41
Глава російського Газпрому Олексій Міллер та керівники італійської компанії Edison SpA і грецької DEPA SA підписали в Римі "меморандум про взаєморозуміння" щодо поставок газу з РФ дном Чорного моря. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Газпрому.
Меморандум був підписаний для "організації південного маршруту поставок російського природного газу до Європи", уточнюється в повідомленні компанії. Газ передбачається постачати дном Чорного моря і "через треті країни" в Грецію, а звідти - до Італії.
"Угода відображає зацікавленість сторін у маршруті поставок природного газу з Росії дном Чорного моря через треті країни в Грецію і з Греції до Італії. Для цього сторони мають намір використовувати в максимально можливому обсязі результати робіт, проведених Edison і DEPA в рамках проекту ITGI Poseidon" , - зазначено в повідомленні.
"Потенційний проект нового маршруту постачань, реалізація якого буде здійснена з повним дотриманням законодавства ЄС, підвищить надійність газопостачання Італії, а також зміцнить її роль як великого газового хаба Південної Європи, що відповідає цілям Національно енергетичної стратегії", - повідомив директор італійської Edison SpA Марк Бенайун.
Водночас цитується виконавчий директор грецької DEPA SA Теодорос Кітсакос, який заявив, що відродження проекту ITGI Poseidon "підсилює енергетичну безпеку Європи завдяки появі додаткового каналу поставок і підвищує роль Греції як великого коридору для поставок газу з різних джерел і маршрутів".
У повідомленні уточнюється, що проект ITGI (Interconnector Turkey - Greece - Italy) - газопровід, запланований у межах проекту Південний газовий коридор з Туреччини через Грецію до Італії. Poseidon - проект будівництва морської частини газопроводу ITGI, який пройде дном Іонічного моря і з'єднає газотранспортні системи Греції і Італії. Учасниками IGI Poseidon S.A. на паритетних засадах є Edison і DEPA.
Нагадаємо, попередні проекти з участю Газпрому - Південний потік і Турецький потік - припускали поставки газу в Грецію через Болгарію і Туреччину відповідно, проте були заморожені.
Раніше глава Газпрому Олексій Міллер назвав терміни реалізації Північного потоку 2.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
236