В світі » У РФ планували вбити ще трьох опозиціонерів - ЗМІ


18:32 от admin
  У Росії, окрім Бориса Нємцова, збиралися убити ще трьох опозиційних діячів: Михайла Ходорковського, Ксенію Собчак і Олексія Венедиктова, на яких був оголошений своєрідний "тендер" вартістю 15 млн руб. Про це йдеться в розслідуванні Новой газеты.
"Коли є небажаний об'єкт, чиє існування поганить життя правильним людям із середовища тактико-бойових груп, що окопалися в Москві, кидається клич: такий-то за стільки-то. Далі: хто перший встиг - тому і гроші", - пояснюють автори матеріалу поняття "тендер" в цьому контексті.   За їхньою інформацією, у серпні 2014 року було оголошено "тендер" на чотири прізвища: Борис Нємцов, Михайло Ходорковський, Олексій Венедиктов і Ксенія Собчак.   І це з огляду на те, що "список для Чечні дивний, оскільки жодного фінансово-політичного тертя із цими людьми республіка не мала. Хай там як, а ціна відома - 15 млн руб.", - пишуть автори матеріалу.
Отже, укотре спростовується мотив вбивства Нємцова на релігійному підгрунті. "Нібито головний мотив - релігійний, оскільки Нємцов висловився недогідно про Пророка і Аллаха після розстрілу співробітників журналу "Шарлі Ебдо". Це - брехня. По-перше, згідно зі свідченнями підозрюваних, готувати вбивство вони почали задовго до січневого розстрілу співробітників французького журналу, а по-друге, підозрювані, пояснюючи свої мотиви, зауважували послідовно на такому: Нємцов був опозиціонером, який готував "якийсь марш", по-друге, він підтримував Україну, по-третє, був "на утриманні в Обами", по-четверте, бідкався на лідера Росії", - йдеться в статті.   Видання зазначає, що після провалу на Великому Москворецькому (кілера заарештували) "тендер" був знятий.   "Люди, які оголосили про тендер, почали підганяти. Із такою вістю, судячи з усього, і з'явився наприкінці лютого офіцер МВС Чечні Шаванна. Тому було вирішено виконати в будь-якому випадку. Деталь: для стеження використовувалися чотири автомобілі, включаючи "мерседес" з номерами а007ар, на якому, імовірно, роз'їжджав Руслан Геремеєв (заступник комбата батальйону ВВ РФ)", - розповідають журналісти.   Автори розслідування зазначають, що відкритими залишаються деякі питання щодо вбивства Нємцова і закритого "тендера".   Нагадаємо про те, що раніше Анзор Губашев, обвинувачений у справі про вбивство, заявив, що бачив, як відбувався злочин і назвав ім'я вбивці Бориса Нємцова.   Двадцятого січня Слідчий комітет РФ оголосив вбивство Нємцова розкритим.

"korrespondent.net"