Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Кремль відповів на план "Б" США щодо Сирії

Кремль відповів на план "Б" США щодо Сирії

24.02.2016, 14:11
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав першочерговим завданням виконання домовленостей про припинення вогню в Сирії, а не підготовку запасних планів, передає ТАСС.
Таким чином в Кремлі прокоментували заяву держсекретаря США Джона Керрі про наявність у Вашингтона плану "Б" щодо Сирії.

"Наразі концентруємося на плані "А", і вважаємо, що обговорювати і працювати для реалізації того плану, тієї ініціативи, яка була сформульована напередодні президентами двох країн - це є нашим пріоритетом", - заявив Пєсков.

Він зазначив, що Москва зосереджена на тих завданнях, які сформульовані президентами двох країн.
"Вважаємо передчасним взагалі говорити про якісь інші плани, бо зараз нагальне завдання - це вийти на припинення вогню щодо тих угруповань, які підтримують ініціативу двох президентів", - додав Пєсков.

22 лютого Москва і Вашингтон домовилися про тимчасове припинення вогню між сторонами конфлікту в Сирії. Держдепартамент США розповсюдив спільну заяву двох країн про те, що режим перемир'я набуде чинності 27 лютого опівночі за місцевим часом.

Досягнуті домовленості стосуються лише бойових дій між урядовими військами і силами помірної опозиції.

Дамаск погодився із запропонованим планом, а сирійська опозиція висунула умову, зокрема про дотримання низки гуманітарних вимог.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
116