Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У Росії хочуть ввести штрафи для геїв

У Росії хочуть ввести штрафи для геїв

19.02.2016, 17:28
У комітеті Держдуми РФ з конституційного законодавства і державного будівництва заявили про готовність обговорити в новій редакції законопроект про штрафи для гомосексуалістів за "камінг-аут" (процес відкритого та добровільного визнання людиною своєї приналежності до сексуальної меншини). Про це заявив член комітету Рустам Ішмухаметов, передає ТАСС.

"Можливо, слід (провести - ред.) подальше обговорення даного законопроекту, можливо, в іншій редакції", - сказав він і додав, що "як депутат" поділяє стурбованість авторів законопроекту.

Водночас, зазначив Ішмухаметов, за чинним Кодексом про адміністративні правопорушення, "відповідальність встановлюється за порушення правил і норм, передбачених федеральними законами та іншими нормативними правовими актами".

З огляду на, що відповідного закону поки немає, комітет не підтримує ініціативу в її нинішній редакції.

Законопроектом, який внесли депутати Іван Нікітчук і Микола Ареф'єв, пропонується доповнити КоАП РФ статтею "Публічне вираження нетрадиційних сексуальних стосунків". За демонстрацію своїх нетрадиційних сексуальних уподобань в громадських місцях, якщо ці дії не є кримінально караними, передбачаються штрафи від чотирьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1400-1700 гривень).

Якщо ж зазначені дії громадянин зробить на територіях і в приміщеннях освітніх чи культурних закладів або в установі органів у справах молоді, йому загрожує адміністративний арешт на термін до 15 діб.

Як повідомляв Кореспондент.net, у січні в США відкрили першу школу для дітей-геїв.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
147