Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Ходорковського оголосили у федеральний розшук - ЗМІ

Ходорковського оголосили у федеральний розшук - ЗМІ

08.12.2015, 10:50
Правоохоронні органи РФ організували федеральний розшук колишнього глави ЮКОСу Михайла Ходорковського, якому заочно висунули звинувачення у справі про вбивство мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова. Про це повідомило Интерфаксу інформоване джерело.
"Організовано федеральний розшук обвинуваченого", - сказав співрозмовник агентства.

За його даними, подальшими кроками Слідкому РФ може бути оголошення фігуранта в міжнародний розшук і клопотання про заочний арешт.

У свою чергу прес-секретар Ходорковського Кюлле Піспанен повідомила, що його адреса слідчим відома. "Вона є і на сторінці "Открытой России", - сказала Піспанен.

Раніше Ходорковський повідомив, що його викликали на допит у справі про вбивство Пєтухова. Як написав сам опозиціонер в Twitter, повістку принесли його батькові Борису.

"Батькові сьогодні притягли. Неначе мою адресу не знають. Повідомляю: Hanover sq. 16. Сумовита спроба зміни теми обговорення", - зазначив Ходорковський.

Як повідомила Піспанен, опозиціонер не має наміру брати участь у слідчих діях і виходити на зв'язок з представниками Слідкому РФ.

"Думаю, що ні. Брати участь у цьому фарсі? Він вже погрався з ними на 10 років", - повідомила вона.

Піспанен також сказала, що після того, як Ходорковський вийшов з в'язниці, адвокатів на території Росії у нього немає.

Як повідомляв Кореспондент.net, 30 червня СК відновив розслідування вбивства мера Нєфтєюганська Пєтухова в 1998 році. За оперативними даними відомства, злочин міг замовити Ходорковський.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
184