Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росіянам дозволили мати по два закордонні паспорти

Росіянам дозволили мати по два закордонні паспорти

04.12.2015, 19:35
Держдума РФ прийняла в п'ятницю в другому, основному і в третьому, остаточному читанні закон, що передбачає можливість видачі росіянам друге закордонного паспорта, повідомляє РІА Новости.
Зміни внесені до закону про порядок в'їзду і виїзду з Росії. До цього законодавство дозволяло росіянам мати відразу два закордонні паспорти тільки якщо їх робота пов'язана з регулярними (не рідше разу на місяць) виїздами за межі країни.
Як пояснив один з авторів закону, заступник голови конституційного комітету Різван Курбанов, другий паспорт знадобиться при конфліктних ситуаціях між країнами, коли наявність в закордонному паспорті росіянина відмітки про в'їзд в одну країну може стати перешкодою для отримання візи в якусь іншу, недружню першій.
Уряд з низкою застережень підтримав поправки і заявив, що їх реалізація у пропонованій редакції можлива тільки при отриманні достовірної інформації з загальнофедерального обліку виданих закордонних паспортів.
Другим паспортом може бути тільки паспорт нового покоління з електронним носієм інформації, який видається на десять років (у порівнянні з п'ятирічними старими).
Нагадаємо, раніше опозиційний російський політик Олексій Навальний пообіцяв подати до суду на московське управління Федеральної міграційної служби, яке відмовилося видати йому закордонний паспорт.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
175