Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У Росії попрощалися з пілотом збитого Су-24

У Росії попрощалися з пілотом збитого Су-24

02.12.2015, 19:54
Сьогодні, 2 грудня, в м. Липецьк (РФ) поховали російського пілота бомбардувальника Су-24 Олега Пєшкова, збитого турецькими винищувачами 24 листопада.
На могилі загиблого встановили дерев'яний хрест. Льотчика проводили під рушничні залпи і гімн Росії. За даними поліції, у траурних заходах взяли участь більше 10 тис. осіб.
За загиблим військовим, якому глава РФ Володимир Путін посмертно присвоїв звання героя, провели панахиду у місцевому соборі Христа. Пізніше його пам'ять вшанували місцеві жителі - до портрета військового принесли сотні квітів.
Похорон відбувся на місцевому кладовищі, на яке, незважаючи на снігопад, прийшли сотні містян. Труну з тілом загиблого силовика несли пілоти.
Тіло пілота Су-24 доправили в Росію із Сирії на літаку 30 листопада.
Двадцять четвертого листопада російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецьким літаком. Турецька сторона заявляє, що раніше не раз оголошувала Росії попередження через порушення повітряного простору під час військової операції в Сирії. Російська сторона наполягає на тому, що бомбардувальник не порушував повітряного простору Туреччини.
Після атаки на Су-24 пілот і штурман встигли катапультуватися, проте під час приземлення були розстріляні. Пілот загинув, штурман вижив і зміг втекти. Також під час пошуково-рятувальної операції сирійські бойовики підбили російський вертоліт Мі-8. У результаті цієї атаки загинув морський піхотинець.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
370