Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У РПЦ підтримали введення смертної кари

У РПЦ підтримали введення смертної кари

20.11.2015, 18:53
У Російській православній церкві вважають, що смертна кара може застосовуватися у виняткових випадках. Про це заявив глава синодального відділу РПЦ із взаємин церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін, передає Інтерфакс.
"Краще обходитися без смертної кари, але бувають ситуації, коли загрози суспільству занадто сильні і воно може захищати себе, у тому числі, таким чином. Терористів же, а також організаторів та спонсорів терактів можна і потрібно просто знищувати без жодного суду і без всякої процедури в тих випадках, коли правоохоронні органи точно встановили, що мова йде про людей, які мають суспільну небезпечність", - пояснив Чаплін.
Які саме ситуації маються на увазі, він не уточнив. За словами Чапліна, смертна кара визнавалася в Старому завіті, а вказівок на необхідність її скасування немає ні в Новому Завіті, ні в Переданні та історичній спадщині православної церкви.
Як повідомлялося, Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров запропонував ввести в Росії смертну кару. Він пропонував вищу міру покарання для терористів.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
157