Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росія не направляла Україні пропозиції щодо боргу

Росія не направляла Україні пропозиції щодо боргу

20.11.2015, 15:26
У Мінфіні Росії повідомили, що Москва не направляла Києву пропозиції щодо реструктуризації боргу, так як у міжнародній практиці це повинен робити позичальник, який не може погасити кредит в термін, передає РІА Новини.
"Ми не направляли і не повинні направляти ніяких формалізованих пропозицій українській стороні, тому що Російська Федерація ... виступає кредитором, а, згідно з міжнародною практикою, боржник повинен виходити з пропозиціями переговорів щодо боргу", - сказала помічник глави Мінфіну РФ Світлана Нікітіна.
Медведєв пояснив нове рішення щлдо боргу України
Вона також розповіла, що в даний момент Мінфін Росії контактує з МВФ за службовим України.
"Мінфін веде взаємодію з МВФ, тому що, по-перше, з МВФ цей борг і статус боргу досить давно обговорювався, і фонд висловлювався про те, що Росії треба б цей борг якимось чином реструктурувати ... МВФ погодився, що це суверенний борг і він не може розглядатися нарівні з комерційним", - зазначила Нікітіна.
Росія запропонувала Україні реструктурувати борг в три мільярди доларів, дозволивши погашати по мільярду в 2016-2018 роках за умови надання гарантій по ньому від влади США або ЄС, або одного з міжнародних фінансових інститутів.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
151