Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росія може залишитися без шоколаду

Росія може залишитися без шоколаду

19.11.2015, 19:38
У виробників шоколадних виробів РФ закінчуються кошти на покупку сировини, насамперед какао-бобів. Про це повідомили в російському Центрі досліджень кондитерського ринку, посилаючись на дані учасників ринку.
При цьому запаси такі підприємства майже не формують, а це означає, що вже найближчим часом вони будуть змушені все більше використовувати замінники какао-продуктів, насамперед, пальмову олію, і помітно скорочувати обсяги випуску.
Імпорт какао-бобів за січень-вересень 2015 року скоротився на 34% в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року і склав 27,97 тис. тонн. Імпорт какао-пасти знизився на 6,6%, до 26,2 тис. тонн, какао-масла - на 15%, до 22,5 тис. тонн.
"Одночасно виробники шоколаду зіткнулися з істотним зростанням світових цін на какао-сировину. На 16 листопада вартість тонни какао-бобів на Лондонській біржі досягала 2320 фунтів стерлінгів. Це практично впритул наблизило світові ціни до тридцятирічних максимумів, відзначають у 2010 році, коли вартість тонни какао-бобів становила 2503 фунта", - йдеться в прес-релізі.
Виконавчий директор Центру Єлизавета Нікітіна вважає, що кондитерська галузь екстрено потребує заходів підтримки, поки російський шоколад не став надбанням історії.
Як повідомлялося, уряд Росії прийняв рішення ввести продуктове ембарго проти України, яка набуде чинності з 1 січня 2016 року.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
170