Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Москва знає, коли скасує санкції проти Києва

Москва знає, коли скасує санкції проти Києва

19.11.2015, 16:02
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо Тристороння комісія з асоціації Україна-Євросоюз досягне якихось домовленостей, Москва не буде вводити продуктове ембарго щодо України, передає РІА Новости.
За його словами, ймовірність того, що результати роботи Тристоронньої комісії виявляться сприйнятними, вкрай низька. Проте Медведєв зауважує, що "часом і диво стається".
"Ми домовилися з європейцями, що ми рік попрацюємо. Зараз ця робота завершується. Результат роботи - зеро, нуль. Нічого поки немає. Імовірність того, що будуть досягнуті якісь домовленості, розглядаю як вкрай низьку, але часом і диво стається, навіть у таких питаннях", - сказав прем'єр-міністр на прес-конференції за підсумками роботи саміту з Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва.
Медведєв підкреслив, що Росія чекає у час, що залишився, пропозицій від колег.
"У випадку, коли не досягаються відповідні домовленості, ця пауза переривається. Документи всі підписані. Прямо в цьому документі, який підписаний щодо України, ця позиція - вона зараз відтермінована - починає діяти з 1 січня 2016 року", - зазначив прем'єр РФ.
Раніше повідомлялося про те, що Євросоюз не буде компенсувати Україні втрати російського ринку після початку роботи угоди про зону вільної торгівлі.
Також ЄС закликав Росію не вводити санкції проти України через набрання з 1 січня економічною частиною Угоди про асоціацію чинності.
Сімнадцятого листопада було оголошено про початок роботи з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі ЄС з Україною. Раніше міністр економічного розвитку РФ Валентин Улюкаєв заявляв, що тоді автоматично набуде чинності і постанова уряду Росії щодо скасування режиму зони вільної торгівлі з Україною і встановлення загального режиму найбільшого сприяння.
Із введенням ЗВТ з Євросоюзом також пов'язувалося і введення щодо України продуктового ембарго.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
148