В світі » Допит Плотницького: на захист Савченко хочуть завести справу


13:32 от admin
Адвокатів української льотчиці Надії Савченко Марка Фейгіна та Миколи Полозова можуть притягнути до кримінальної відповідальності за розміщення в мережі даних про допит глави ЛНР Ігоря Плотницького.

"Нас з Полозовим мають намір притягнути до кримінальної відповідальності за розміщення матеріалів у мережі інтернет про допит Плотницького", - написав Фейгін в Twitter.

За його словами, окрему ухвалу про притягнення до кримінальної відповідальності адвокатів буде винесено разом з вироком.

Сторона обв. обратилась к суду за вынесением в отношении меня частного определения о привлечении к УО за инф-ию о допросе Плотницкого в тви
— Mark Feygin (@mark_feygin) 18 ноября 2015 Фейгін також додав, що "суд почався з клопотання сторони обвинувачення про долучення матеріалів з мережі інтернет про вчорашнє закрите засідання з допитом Плотницького".

Раніше адвокат заявив журналістам, що глава ЛНР добре підготувався до свідчень в суді. "Я побачив, що людина дуже серйозно готувалася до цього виступу", - сказав він.

На його думку, низка висловлювань Плотницького "мали виключно політичний характер". Тим часом, прямих звинувачень на адресу Савченко лідер ЛНР не підтримав, чим істотно відрізняється від попередніх свідчень, стверджує Фейгін.

"Щодо того, що Савченко безпосередньо корегувала вогонь: він стверджує, що це все словами його підлеглих", - заявив Фейгін.

Нагадаємо, вчора Плотницького допитали в суді в ході закритого засідання.

За офіційною версією Слідчого комітету РФ, українка Савченко без документів під виглядом біженки перетнула кордон Росії. За словами Савченко, її силою доставили на територію Росії і передали ФСБ.

Савченко з липня 2014 року перебуває в Росії під арештом за звинуваченням у пособництві вбивству російських журналістів на південному сході України. Термін її взяття під варту продовжений до 16 січня 2016 року.

"korrespondent.net"