Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → РФ внесла до РБ ООН оновлений проект резолюції про боротьбу з тероризмом

РФ внесла до РБ ООН оновлений проект резолюції про боротьбу з тероризмом

19.11.2015, 05:00
Росія внесла до Ради безпеки ООН оновлений проект резолюції про координацію зусиль у боротьбі з тероризмом. Про це повідомив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, передає РІА Новости.
"Це оновлений проект резолюції", - повідомив він. За словами російського постпреда, документ був підготовлений у світлі останніх подій, "більший акцент поставлено на боротьбі з ІДІЛ і на необхідності спільних зусиль". 
У документі, за його словами, "чітко сформульована концепція самооборони і 51 стаття (Статуту ООН - ред.)". 
"Деякі положення навіяні заявою, яку двадцятка прийняла в Анталії", - уточнив Чуркін. Він зазначив, що документ включає положення про координацію один з одним і спільну роботу з затримання і покарання тих, хто здійснює терористичні атаки. 
Нагадаємо, Росія 30 вересня внесла до Радбезу ООН проект резолюції про формування антитерористичної коаліції. Документ закликає до широкої координації зусиль у боротьбі з тероризмом. Передбачається, що такі дії можуть здійснюватися тільки за згодою влади держави, на території якої буде проводитися операція. Серед членів Ради не було єдності щодо російської пропозиції.
Глава Єврокомісії виступив за створення армії ЄС
Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв закликав Захід до подолання протиріч і спільної боротьби з "Ісламською державою".

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
190